Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė „Novaja gazeta“ žurnalistė Vera Čeliščeva, informuoja tvrain.ru.

Anot žurnalistės, Jevgenija Poluchina, jos motina Marija Poluchina ir teta Nina Čursina buvo nuteistos 8,5 metų laisvės atėmimo bausme ją atliekant bendrojo režimo pataisos namuose. Jevgenijos tėvas Aleksandras Poluchinas nuteistas 8 metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausme sugriežtinto režimo pataisos namuose.

Tokį sprendimą priėmė teisėja Tatjana Lebedeva. Ji verslininkų šeimai skyrė griežtesnę bausmę, nei reikalavo kaltintojai. Teisėjos teigimu, švelninančių aplinkybių ji nepastebėjusi. Prokuratūra prašė moterims skirti 6,5 metų laisvės atėmimo bausmę, o A. Poluchinui – 9 metus bendrojo režimo pataisos namuose. Moterys buvo sulaikytos teismo salėje. A. Poluchinas už grotų leidžia jau pusantrų metų.

Verslininkų iš Voronežo šeima pripažinti kaltais dėl prekybos narkotikais. Poluchikų šeima ir N. Čursina savo kavinėje kepė bandeles su aguonomis ir jomis prekiavo.