Dėl pozicijos, susijusios su krize Ukrainoje, J. Kobzonui taikomos Europos Sąjungos (ES) sankcijos, todėl jis negali įvažiuoti į daugelį Vakarų valstybių. 

„Jei Europos sankcijos būtų susijusios tik su Kobzonu, kreipčiausi į Europos teismą, kaip jau pasielgė Valerija, kai jai uždraudė vykti į Jūrmalą. Kadangi sankcijos pritaikytos dešimtims mūsų piliečių, manau, kad reikėtų išreikšti solidarumą. Visi mes žinome, kad kovoti su mumis pritaikius sankcijas beprasmiška. Jei man dėl sveikatos būklės rekomenduos atlikti operaciją šalyje, kuri taiko sankcijas, kreipsiuosi į prezidentą ir jis man padės“, - „Moskovskij komsomolec“ internetinės konferencijos metu pareiškė J. Kobzonas, rašo newsru.com. 

Tęsdamas jis išreiškė apgailestavimą, kad negali aplankyti savo anūkų Ispanijoje. „Pasakiau dukteriai ir sūnui, kad praleisime rugpjūtį Bakovkoje“, - sakė jis. „Sočis atviras. Baikalas, Kislovodskas ir Mineraliniai vandenys atviri. Gelendžike vadovausiu žiuri. Prašome, į Turkiją galime atvažiuoti (...) Europa pailsės be mūsų, o mes be jos. Nematau jokios tragedijos“, - reziumavo J. Kobzonas. 

Šių metų gegužės mėn. pabaigoje J. Kobzonas surengė koncertą Luhanske, kurį kontroliuoja separatistai. Į Donbasą jis atvyko su humanitarine misija – atgabeno vaistų. J. Kobzonas vietinei ligoninei perdavė beveik tūkstantį pakuočių medikamentų, kurių vertė siekia 5,5 mln. rublių (0,09 mln. eurų). Bendras perduotų medikamentų svoris siekia tris tonas. 

Pasirodydamas prieš gydytojus, medicininį personalą ir ligoninės pacientus J. Kobzonas sakė, kad negali neišreikšti pozicijos dėl įvykių Donbase. „Gerai žinau Donbasą, esu kilęs iš čia, todėl negaliu be skausmo žiūrėti į tai, kas vyksta, negaliu likti nuošalyje. Kadangi mes organizavomės, atvežiau šį krovinį“, - pasakojo dainininkas. 

Be to, 23-ąjai Luhansko vidurinei mokyklai jis padovanojo plazminį televizorių ir sintezatorių. „Labiausiai šiuo metu noriu ir svajoju, kad pasaulyje būtų taika“, - pareiškė jis, kreipdamasis į mokytojus ir vaikus. Luhanske gyvenančiam 99 m. Antrojo pasaulinio karo veteranui Ivanui Malko J. Kobzonas perdavė premijos „Vivat, Pobeda“ laurėto diplomą ir maršalo Georgijaus Žukovo apdovanojimą. 

Vėliau J. Kobzonas kreipėsi į Luhansko gyventojus Luspekajevo aikštėje priešais rusų dramos teartą. Koncertą J. Kobzonas pradėjo nuo dainos „Žuravli“, skirdamas ją gerai žinomam „Luhansko liaudies respublikos“ lyderiui, bataliono „Prizrak“ vadui Aleksejui Mozgovojui, kuris žuvo gegužės 23 d. per diversinį aktą trasoje Perevalskas-Luhanskas.

Į J. Kobzono koncertą atvyko apie du tūkstančiai vietos gyventojų. 

Rusų liaudies artistas J. Kobzonas jau ne pirmą kartą lankosi Donbase. Luhanske jis jau yra koncertavęs 2014 m. spalio mėn. ir 2015 m. vasario mėn. Tada jam skirtas garbingas „Luhansko liaudies respublikos“ liaudies artisto vardas. Anksčiau jis yra pareiškęs, kad nori, kad iš jo būtų atimtas Ukrainos liaudies artisto vardas. Tai įvyko po to, kai iš jo Poltavoje buvo atimtas garbės gyventojo vardas, o Kobeliakų mieste Poltavos srityje ir Dniepropetrovske 2014 m. kovo 11 d. J. Kobzonas pasirašė rusų kultūros ir meno veikėjų pasižadėjimą remti Rusijos įvykdytą Krymo užėmimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)