"Oranžinės" revoliucijos metu pralaimėjęs pakartotinį rinkimų turą dabartiniam prezidentui Viktorui Juščenkai, šiuo metu V. Janukovičius neigia ką nors bloga daręs būdamas šalies premjero poste.

"Jei kalbėsime apie įstatymų laužymą, nieko panašaus aš nedariau. Visus tuos tyrimus sugalvojo dabartinė valdžia. Jie nori atitraukti žmonių dėmesį nuo dabartinių problemų", - kalbėjo jis žurnalistams prieš apklausą.

V. Janukovičius po pralaimėjimo rinkimuose mėgino tapti opozicijos lyderiu, bet atsidūrė izoliacijoje. Į mitingus ateidavo ne daugiau kaip tūkstantis šalininkų. Jo vadovaujamą Regionų partiją skaldo ginčai, ar nevertėtų išsirinkti naujo partijos pirmininko prieš parlamento rinkimus 2006 metų kovą.

Ukrainos prokuratūra tiria buvusių aukštų pareigūnų baudžiamąją bylą apie regioninės autonomijos kurstymą šalies rytuose; Kijeve tai vadinama separatizmu.

Į Ukrainos kovos su organizuotu nusikalstamumu valdybos pastatą V. Janukovičius įėjo 11.40 val. , o išėjo 14.40 val. Po apklausos jis pasakojo, kad buvo kamantinėjamas apie lėšų skyrimą tarptautiniam oro uostui Donecko srityje ir olimpinių žaidynių dalyviams.

Praėjusį mėnesį V. Janukovičius du kartus neatvyko į apklausą, nes tuomet lankėsi Maskvoje. Pasklido gandai, jog jis gali pabėgti į užsienį. "Neturiu ko bijoti, nėra jokios priežasties slapstytis, - sakė jis. - Aš nejaučiu jokios kaltės, todėl gyvensiu savo šalyje, savo krašte".