Primename, kad birželio 26 d. kurortiniame Susos mieste ginkluotas asmuo šaudė į turistus. Tarp aukų – Tuniso, Jungtinės Karalystės (JK), Belgijos, Prancūzijos ir mažiausiai vienas Airijos pilietis. Manoma, kad atsakomybė už šį teroristinį išpuolį tenka teroristinei organizacijai „Islamo valstybė“. 

Į turistus šaudžiusį asmenį nušovė policija. Pranešama, kad tai – anksčiau į valdžios institucijų akiratį nepapuolęs studentas. 

Šis atvejis – tai jau antrasis išpuolis prieš turistus Tunise šiais metais. Kovo mėn. Tuniso sostinėje įsikūrusiame muziejuje buvo nušauti 22 žmonės, dauguma iš jų buvo užsieniečiai. 

„Dalis mečečių ir toliau skleidžia savo propagandą ir terorizmą skatinančius nuodus“, - surengtoje spaudos konferencijoje sakė H. Essidas. 

Jis informavo, kad mečetės bus uždarytos Tuniso vidaus reikalų ministerijos nurodymu.
Taip pat H. Essidas pažadėjo imtis priemonių prieš ne pagal konstituciją veikiančias partijas ir grupuotes, o taip pat patikino, kad jos gali būti skirtas įspėjimas arba tokios organizacijos gali būti tiesiog uždaromos. 

Kalbėdamas apie birželio 26 d. teroristinį išpuolį H. Essidas pareiškė, kad dauguma aukų – britai. Vis dėlto detalių jis nepateikė. 

Jau anksčiau JK užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas pranešė, kad per šį išpuolį žuvo mažiausiai penki britai ir pridūrė, kad aukų iš JK skaičius gali augti. 

Saugumo institucijų pareigūnų teigimu, užpuolikas apsimetė poilsiautoju, o po paplūdimio skėčiu jis slėpė šaunamąjį ginklą. Šis asmuo pradėjo šaudyti paplūdimyje, vėliau nuėjo į „Hotel Riu Imperial Marhaba“ ir ten šaudė toliau. 

„Mes tiesiog gulėjome paplūdimyje kaip įprasta, kai išgirdome į fejerverkus panašų garsą“, - pasakojo Susos mieste išpuolio metu atostogavęs britas Steve‘as Johnsonas. 

„Vis dėlto neilgai trukus paaiškėjo, kad tai – šūviai, žmonės pradėjo šaukti ir bėgti“, - pasakojimą tęsė jis. 

„Islamo valstybė“ pranešė, kad kurorte šaudęs asmuo – tai Abu Yahya al Qayrawani. Šiai teroristinei organizacijai artimose socialinių tinklų paskyrose paskelbtos ir šio asmens nuotraukos.