Duodamas interviu televizijai TF1 aktyvistas ragino Prancūziją žengti toliau negu Vokietija ir pradėti „parlamento tyrimą“ dėl užsienio valstybės žvalgybos veiklos, pridūręs, kad ši byla turi būti perduota generaliniam prokurorui.

Vokietijos prokurorai vykdė tyrimą dėl numanomo kanclerės Angelos Merkel telefono šnipinėjimo, bet vėliau jį nutraukė dėl tvirtų įrodymų stygiaus.

L.Assange'as taip pat sakė, kad galima tikėtis naujų svarbių paviešinimų.

„Žvelgiant iš politikos perspektyvos, manau, jog tai, kas ateina, yra reikšmingiau už viską, ką iki šiol esame paskelbę“, – teigė jis.

„Tačiau dabar iš tiesų klausimas (Prancūzijos prezidentui Francois) Hollande'ui ir Prancūzijos vadovybei – kokios yra galimybės (sulaukti) jų atsako vertinant šią padėtį“, – pridūrė L.Assange'as

Prancūzija anksčiau trečiadienį reiškė pasipiktinimą, kai „WikiLeaks“ paviešino „visiškai slaptų“ dokumentų, kurie atskleidžia, kad 2006-2012 metais JAV šnipinėjo F.Hollande'ą ir jo du pirmtakus – Nicolas Sarkozy ir Jacques'ą Chiracą. Tuos dokumentus paskelbė „WikiLeaks“, bendradarbiaudamas su Prancūzijos dienraščiu „Liberation“ ir tiriamosios žiniasklaidos tinklalapiu „Mediapart“.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras iškvietė JAV ambasadorę pasiaiškinti dėl tų dokumentų, o F.Hollande'as kalbėjosi telefonu su JAV prezidentu Baracku Obama, kuris dar kartą patikino, kad Europos lyderių šnipinėjimas nebevykdomas.

Tačiau J.Assange'as kaltino JAV žaidžiant „žodžių žaidimus“ – kaip ir po paviešinimų apie JAV vykdytą A.Merkel šnipinėjimą.

„Kiekviename iš tų perimtų pokalbių telefonu, kuriuos mes paskelbėme, Hollande'as kalbasi su kažkuo kitu, Sarkozy kalbasi su kažkuo kitu – vienu iš Prancūzijos vyriausybės narių. Ką reiškia, kad jie neketina šnipinėti asmeniškai Hollande'o, jeigu jie šnipinėja kiekvieną, su kuriais jis kalbasi?“ – klausė „WikiLeaks“ įkūrėjas.