Teisėjas sakė, kad jam buvo sunku apsispręsti dėl bausmės Velingtono gyventojui Philipui Lyle'ui Hansenui, nes su tokia keista byla jis dar niekada nebuvo susidūręs.

„Nusikalstama veika atrodo niekuo nepagrįsta, beveik prilygstanti kankinimams“, – teisėjas Bruce'as Davidsonas sakė per Velingtono apylinkės teismo posėdį, Ph.L.Hanseno aukoms verkiant salėje.

56 vyras praeitą mėnesį buvo pripažintas kaltu dėl penkių užpuolimų ir vieno nepadoraus užpuoliko po šešias dienas trukusio bylos nagrinėjimo, per kurį buvo pateikta įrodymų apie kaltinamojo seksualinius įpročius ir maniją dėl stomatologijos.

Teismas buvo informuotas, kad Ph.L.Hanseno, kuris neturi jokios dantų gydytojo kvalifikacijos, charakteris yra perdėtai valdingas ir kad jam patinka bedantės moterys.

Prokurorai sakė radę Ph.L.Hanseno kompiuteryje duomenų apie daugiau negu 600 paieškų, susijusių su odontologija ir dantų rovimu. Viena iš tų paieškos frazių buvo „storos bedantės moterys“.

Jo aukų vardai nebuvo paviešinti, bet viena iš jų perskaitė pareiškimą teismui, pateikdama detalių apie kančias, sukeltas Ph.L.Hanseno, su kuriuo ji užmezgė ryšius per vieną pažinčių tinklalapį.

Moteris teigė tuo metu patyrusi gyvenimo krizę ir buvusi pažeidžiama Ph.L.Hanseno, kuris mėgino uždrausti jai matytis su artimaisiais.

Liudininkė pasakojo, kaip po vieno pasimylėjimo, kuris įvyko abipusiu sutikimu ant automobilio galinio krėslo, Ph.L.Hanseno išsitraukė reples, išrovė jai dantį ir išmetė jį pro langą, o kraujavimą pasiūlė stabdyti tepaluotu skuduru.

Moteris sakė labai bijojusi Ph.L.Hanseno, o smurtas tęsėsi. Vieną naktį ji nubudo pajutusi, kaip partneris atsisėdo ant jos lovoje ir mėgino išrauti daugiau dantų.

„Norėjai, kad būčiau stora, be dantų, įkalinta namuose kaip tavo vergė“, – nukentėjusioji sakė kreipdamasi į buvusį partnerį, pridūrusi, kad po incidento miegamajame pabėgo iš jo namų, bet jautėsi „visiškai sugniuždyta“ dėl tos siaubingos patirties.

„Sugriovei mano pasitikėjimą žmonėmis... Man nerūpi, kas tavęs laukia“, – pareiškė ji.

Kita nukentėjusioji per bylos nagrinėjimą pasakojo, kaip jai mylintis su Ph.L.Hansenu šis netikėtai išsitraukė reples, ir moteris pajuto, kaip lūžta jos dantys.

Tie išpuoliai buvo vykdomi be jokio skausmo malšinimo, o teisėjas kaltinamojo veiksmus pripažino „ypač brutaliais ir skausmingais“.