Oro desantų pajėgų vadas generolas pulkininkas Vladimiras Šamanovas naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad „šiuo metu yra suformuota daugiau nei dešimt oro desanto greitojo reagavimo batalionų, galinčių sėkmingai vykdyti karines užduotis tiek Rusijos teritorijoje, tiek už šalies ribų“.

V. Šamanovo teigimu, tokių batalionų skaičius augs, tačiau nepatikslino kada.

Apie greitojo reagavimo batalionų steigimą pirmą kartą paskelbta gegužės pabaigoje.

Vasarį apie Greitojo reagavimo pajėgų stiprinimą pranešė ir NATO. Viena iš tokio sprendimo priežasčių buvo įvardytas atsako į Rusijos agresiją Ukrainoje poreikis (Vakarai kaltina Maskvą remiant dalį Donbaso teritorijos kontroliuojančius separatistus).

Ginkluotės didinimo klausimas Rusijoje pastarosiomis dienomis tapo itin aktualus pasirodžius informacijai apie Jungtinių Valstijų planus į Baltijos šalis ir Rytų Europą pasiųsti sunkiosios karinės technikos, būtinos „galimai Rusijos agresijai Europoje atremti“.

Rusija, reaguodama į Vašingtono iniciatyvą, pagrasino Kaliningrade dislokuoti „Iskander“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos 2015 metais gaus dešimtis tarpžemyninių balistinių raketų.

„Jeigu kas nors grasina mūsų saugumui, esame priversti stiprinti savo puolimo galią ir priemones teritorijoms, iš kurių ateina tokia grėsmė“, – yra sakęs Rusijos prezidentas V. Putinas.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas Maskvą kaltina žvanginant branduoliniais ginklais ir Rusijos prezidento žodžius apie tarpžemynines balistines raketas įvardijo kaip nepagrįstą ir pavojingą karinę retoriką, destabilizuojančią situaciją.

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Johnas Kerry išreiškė Vašingtono susirūpinimą dėl Maskvos pareiškimų apie sprendimą didinti raketų arsenalą.