Taip jis pareiškė kalbėdamas TV laidoje „Studija Vakarai su Antonu Borkovskiu“, informuoja obozrevatel.com.

Politologo nuomone, rusų elitas pagaliau suprato, kad Vakarai pribrendo ryžtingiems veiksmams.

„Ultimatumas, nuskambėjęs prieš Didįjį aštuonetą, padarė įspūdį. Visi supranta, kad tai bus ekonominės priemonės, kurios absoliučiai sugriaus Rusijos ekonomiką, kad Obama (JAV prezidentas) jau negalės priešintis visoms amerikiečių karinėms ir politinėms institucijoms ir pradės pardavinėti ginklus, įskaitant prieštankines raketas „Javelin“. Tai bus kolosali netektis rusų kariuomenei, absoliučiai nepriimtina Rusijos visuomenei“, – pabrėžė A. Piontkovskis.

Na o V. Putinui tenka rinktis mažesnę blogybę.

Andrejus Piontkovskis
„Vienintelis žmogus, kuris gali būti suinteresuotas paaštrėjimu – pats Putinas. Todėl, kad jam liko du variantai – arba nuobodi, lėta politinė mirtis, lydima vieno po kito atsitraukimo, arba romantinė mirtis, kai jis, skelbdamasis kariaujančio „rusiškojo pasaulio“ vadu, metasi į eskalavimą ir visišką (santykių) nutraukimą su Vakarais.

Štai ką apie tai pasakė garsusis Prochanovas vienoje iš paskutinių televizijos laidų: „Turime pasirinkimą: arba antra perestroika, – toks atsitraukimas ir iš esmės Putino pakeitimas, – arba Trečiasis pasaulinis karas.“

Perestroiką mes veikiausiai pralaimime, o Trečią pasaulinį karą turime šansų laimėti, todėl renkamės Trečią pasaulinį karą“, – pareiškė A. Piontkovskis.

Rusų politologo nuomone, Rusijos elitas nenori žūti kartu su V. Putinu ir gali imtis ryžtingų veiksmų.

„Įsivaizduokite save Putino vietoje. Vien žmogiškai aš jį suprantu – jam rinktis atsitraukimą, purtytis nuo kaltinimų korupcija iš amerikiečių pusės. Po dviejų mėnesių prasidės teismas dėl „Boeing“ – tai tokia lėta, nuobodi ir gėdinga politinė mirtis. Arba, nustūmus nuo lentos visas figūras, pakeisti visą dienotvarkę ir paskelbti „rusiškojo pasaulio“ iššūkį visiems prakeiktiems pindosams (taip nepagarbiai vadinami JAV kareiviai). Neva visam pasauliui matant, ir mirtis nebaisi.

Iš visų logiškų variantų šis jam gali būti artimas. Taigi klausimas, ar sugebės Rusijos politinis biuras pakartoti Stalino politinio biuro žygdarbį 1953 m., kai sustabdė Staliną, kuris realiai ruošėsi Trečiam pasauliniam karui“, – reziumuoja A. Piontkovskis.