Atsinešusi baltos, raudonos ir mėlynos spalvų skiaučių bei siuvimo mašinėlę ji tiesiog ant grindinio jau ruošėsi susiūti trispalvę Rusijos vėliavą.

„Aš išlyginau ir apsivilkau formą, kurią nešiojau įkalinimo vietoje pataisos kolonijoje Mordovijoje, – parašė N.Tolokonikova socialiniame tinkle „Facebook“. – Mes siuvome Rusijos vėliavą Bolotnajos aikštėje“.

„Nebaigėme siūti. (Paėmę) už rankų ir kojų įgrūdo į autozaką (policijos autobusą). Štai sėdime dabar čia “, – pridūrė ji.

Šį užrašą ji iliustravo keliomis nuotraukomis. Jose ji kartu su savo bendražyge Katrin Nenaševa sėdi policijos autobuse.

Ji dar parašė, kad jas nuvežė į Jakimankos rajono policijos nuovadą.

Naujienų agentūrai „Interfax“ Maskvos policijos spaudos tarnyba patvirtino, kad minėtos dvi moterys sulaikytos sostinės centre.

„Penktadienio dieną dvi pilietės buvo sulaikytos centrinėje miesto dalyje dėl mėginimo pažeisti viešąją tvarką ir buvo nuvežtos į policijos skyrių, kur atliekamas profilaktinį darbas – aiškinama, kad viešąją tvarką nevalia pažeidinėti“, – sakė agentūrai policijos pareigūnas.

Kaip nurodoma BBC tinklalapyje, šios merginos, vilkinčios kalinių rūbus, aikštėje mėgino pasiūti Rusijos vėliava ir prie jos prisiūti medžiaginę etikete „Rossija IK-1“ (Rusija Pirmoji pataisos kolonija). Šitaip siekiant palaikyti kalinčias moteris.

Akcijos „Ne boisia“ („Nebijok“) esmė yra ta, kad K.Nenaševa nutarusi 30 dienų viešai įvairiose vietose pasirodyti vilkėdama kalinės rūbus ir apie žmonių reakciją parašyti socialiniuose tinkluose.

Šiandieninis performansas surengtas 18-tąją šios akcijos dieną. Deja, pasiūti vėliava aikštėje merginoms nepavyko, nes sutrukdė policija.

Nuovadoje merginos pamėgino paaiškinti policininkams, kad įstatymai nedraudžia siūti savo pačių šalyje. Anot N.Tolokonikovos, joms į tai atsakė, kad siūti reikia namie arba parke, o ne viešose vietose.

„Rusijos vėliavą zekų uniforma siūti vidury Maskvos negalima. Mūsų šalis ne konclageris, ne getas, bet viskam yra ribos viešose vietose“, – aiškino merginoms vienas policininkų.

Sulaikytos jos išbuvo daugiau kaip tris valandas, per kurias suspėjo ir vėliavą pasiūti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)