Cristina neteko Maljorkos Palmos hercogienės titulo, ketvirtadienį Madride pranešė karališkieji rūmai. Šį titulą jai 1997-aisiais suteikė jos tėvas, tuometinis karalius Juanas Carlosas

49 metų infantei pateikti kaltinimai prisidėjus prie mokestinio sukčiavimo. Ji yra pirmasis karališkosios šeimos narys, kuriam tenka stoti prieš teismą.

Pagrindiniai kaltinamieji byloje yra Cristinos vyras Inakis Urdangarinas ir jo verslo partneris. Įtariama, kad buvęs rankinio nacionalinės rinktinės žaidėjas kartu su buvusiu savo kompanionu iššvaistė 6 mln. eurų aukų, skirtų labdaros organizacijai „Noos“, kurios pirmininkas jis buvo.

Cristina buvo „Noos“ valdybos narė. Ji tikina nieko nežinojusi apie spėjamas machinacijas ir finansiniais klausimais visiškai pasitikėjusi savo vyru.

Tyrimai dėl korupcijos tęsiasi nuo 2010 metų. Cristinai kaltinimai pateikti 2014 metų gruodį.

Karalius Felipė šiuo metu siekia sugražinti autoritetą Ispanijos karališkiesiems rūmams. Jis į sostą sėdo prieš metus, kai po virtinės skandalų iš jo pasitraukė jo tėvas Chuanas Karlosas. Infantė Kristina nedalyvavo Felipės karūnavimo ceremonijoje.