Jis tai pareiškė ketvirtadienį per spaudos konferenciją.

„Pasitikėjimo valdžios komanda kreditas išnaudotas“, – sakė jis, komentuodamas šalyje kilusį skandalą, susijusį su slapta darytais ir pernai paskelbtais kai kuriuos valdininkus kompromituojančiais garso įrašais.

Dėl naujos skandalo bangos trečiadienį atsistatydino Lenkijos Seimo pirmininkas Radoslawas Sikorskis, sveikatos apsaugos ministras Bartoszas Arlukowiczius, sporto ministras Andrzejus Biernatas ir iždo ministras Wlodzimierzas Karpinskis.

Be to, savo pareigų atsisakė keli ministrų pavaduotojai ir premjerės patarėjų grupės vadovas, buvęs finansų ministras Jacekas Rostowskis. Visi iš savo postų pasitraukę valdininkai figūruoja slapta darytuose įrašuose.

„Nerimą kelia tai, kad įrašų skandalas kilo jau daugiau kaip prieš metus, o vyriausybė pertvarkoma tik dabar. Tai rodo valdžioje esančių politikų lygį“, – pažymėjo A. Duda.

Išvakarėse vienas artimiausiu A. Dudos patarėjų Krzysztofas Szczerskis pareiškė, kad po naujojo Lenkijos prezidento inauguracijos, kuri įvyks rugpjūčio 6 d., Seimas turi būti paleistas. Jo manymu, išrinktasis prezidentas „dabar yra vienintelis stabilumo centras valstybėje“.