Apie tai pranešama Antiteroristinės operacijos (ATO) paskyroje „Facebook“, informuoja unian.net.

„Šią naktį triukšminga buvo Mariupolio rajone. Į Širokiną ir Berdianskę priešas šaudė iš galingų 152 mm haubicų ir 120 mm kalibro minosvaidžių“, – rašome pranešime.

Vakare separatistai apšaudė 120 mm kalibro minosvaidžiais Peskus, Šachtu Butovką, 122 mm kalibro minosvaidžiais – Granitnojė apylinkes, 120 mm ir 122 mm kalibro minosvaidžiais – Novotoškivskę.

„Šiame sektoriuje vakare prie pasienio punkto Sizojė įvyko mūsų gynėjų susidūrimas su diversine-žvalgybine separatistų pajėgų grupe. Priešininkas galiausiai atsitraukė. Tarp mūsų karių nuostolių nėra“, – rašoma pranešime.

Iš šaunamųjų ginklų ir granatsvaidžių buvo šaudoma Artiomovsko kryptimi. Naktį iš tankų separatistai apšaudė Vodianojė ir Trudovskojė.

„Paryčiais separatistai šaudė iš 122 mm kalibro artilerijos sistemų į Starognatovką, Novohryhorivką ir Granitnojė“, – rašoma pranešime.

ATO duomenimis, per naktį užfiksuoti 10 separatistų bepiločių skrydžių Luhanske ir Artiomovske.

Ukraina sustabdė Žmogaus teisių konvencijos galiojimą

Dėl ginkluoto konflikto Rytų Ukrainoje Kijevas iš dalies sustabdė Europos žmogaus teisių konvencijos galiojimą separatistų kontroliuojamose teritorijose. Apie tai informuota Europos Taryba, trečiadienį Strasbūre pranešė institucijos atstovas, kuriuo remiasi agentūra AFP.

Kijevas teigia negalintis garantuoti kai kurių pagrindinių teisių Donecko ir Luhansko regionuose, kur prorusiški sukilėliai kaunasi su Ukrainos vyriausybinėmis pajėgomis. Tarp jų yra teisė į laisvę ir saugumą, teisė į teisingą teismo procesą ir šeimos gyvenimo apsaugą.

Kijevas tokį savo žingsnį pagrindė Rusijos „ginkluota agresija“ prieš Ukrainą. Ją vykdo ir reguliariosios Rusijos armijos kariai, ir „nelegalios ginkluotos grupuotės, kurias kontroliuoja ir finansuoja Rusija“, sakoma Ukrainos vyriausybės laiške Europos Tarybai.

Europos Tarybos generalinis sekretorius Thorbjorn Jagland sakė vertinsiąs, ar tam tikrų garantijų sustabdymas yra pateisinamas.

Žmogaus teisių konvencijos sustabdymas numatytas, jei šalies saugumui iškilusi grėsmė dėl karo ar kitų krizių. Atitinkama šalis privalo šią priemonę pagrįsti ir nurodyti, kokiems sutarties paragrafams ir kokioms teritorijoms ji taikoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)