Centristų ministrė pirmininkė Ewa Kopacz  paskelbė, kad atsistatydino Seimo pirmininkas Radoslawas Sikorskis bei trys ministrai – iždo, sveikatos ir sporto, kai jos vadovaujama nepopuliari vyriausybė laukia visuotinių rinkimų šį rudenį.

Lenkijos prokurorai apklausė vieną verslininką, kuris, kaip įtariama, paviešino įslaptintą medžiagą, susijusią su neteisėto ministrų ir kitų politikų pokalbių pasiklausymo tyrimu, bei pateikė jam kaltinimus.

Tūkstančių su šiuo tyrimu susijusių dokumentų puslapių nuotraukos buvo paskelbtos „Facebook“ paskyroje, priklausančioje vyrui, kurį tyrėjai įvardijo kaip Zbigniewą S. (Zbignevą S.). Toje medžiagoje esama asmeninių duomenų, tokių kaip per minėtą tyrimą apklaustų asmenų ir aukšto rango valstybės pareigūnų adresai.
Šių dokumentų nutekinimas yra skaudus smūgis valdančiajai Pilietinės platformos partijai (PO), nes atsiskleidė aukščiausio lygio tyrimų ir duomenų apsaugos spragos.

Verslininkas buvo apkaltintas įslaptintų dokumentų neteisėtu nutekinimu. Minima medžiaga buvo prieinama įtariamiesiems, ieškovams ir jų teisiniams atstovams, bet jiems visiems buvo uždrausta ją viešinti.