Už įstatymo projektą balsavo 544 posėdyje dalyvavę deputatai iš 597, tik 53 buvo prieš. Per šešias valandas trukusius debatus didelius prieštaravimus reiškė škotų nacionalistai.

Dabar ministras pirmininkas Davidas Cameronas mėgins derėtis su ES dėl reformų ir iki 2017 metų pabaigos surengs referendumą, kuriame gyventojai spręs, ar likti reformuotoje Bendrijoje. Jie turės atsakyti į klausimą: „Ar Jungtinė Karalystė turi likti Europos Sąjungos nare?“

D. Camerono konservatoriai gegužės 7-ąją vykusiuose parlamento rinkimuose dalyvavo žadėdami referendumą ir juos aiškiai laimėjo. Prieš referendumą premjeras nori iš savo Europos partnerių išsiderėti nuolaidų, kad galėtų savo tautiečiams rekomenduoti likti Bendrijoje.

Tarp jo reikalavimų ES vyriausybėms yra siekis, kad ES piliečiams Didžiojoje Britanijoje būtų sunkiau gauti socialines išmokas.

Dėl referendumo įstatymo dar bus diskutuojama toliau ir tik tada dėl jo bus balsuojama galutinai. Tačiau kadangi valdantieji toriai ir opozicijoje esantys leiboristai referendumui pritaria, dėl įstatymo priėmimo abejonių nekyla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)