Apie tai ATO spaudos centras pranešė socialiniame tinklalapyje „Facebook“, informuoja unian.net.

„Šyrokynės rajone užfiksuotas skandalingas rusų teroristinių karių Minsko susitarimo pažeidimas. Ten pasiskelbusiai respublikai pavaldūs banditai panaudojo 152 mm kalibro artileriją“, – rašoma pranešime.

Peskus, Šachtu Butovką, Opytnojė ir Avdejevką apšaudė iš 120 mm minosvaidžių ir 122 mm artilerijos sistemų. Prie Opytnojė ir Vodianės šaudė iš tankų.

ATO štabo duomenimis, daug gyvenviečių Luhansko ir Donecko kryptimis separatistai apšaudė granatsvaidžiais ir šautuvais.

„Po banditų ugnimi pateko Sčastia, Stanyčno Luhanskė, Senasis Aidaras, Krasnohorivka, Vodianė. Be to, Vodianės gyvenamuosius kvartalus apšaudė iš 122 mm kalibro artilerijos“, – rašoma pranešime.

Naktį Donbase taip pat užfiksavo 25 bepiločių skrydžius, daugiausia – Luhansko ir Mariupolio kryptimi.

DLR ir LLR pasiūlė Ukrainos Konstitucijos pataisas

Taip vadinamosios „Donecko liaudies respublika“ (DLR) ir „Luhansko liaudies respublika“ (LLR) pasiūlytose Ukrainos Konstitucijos pataisose Donbaso teritorijos pripažįstamos „neatskiriama Ukrainos dalimi“, turinčia ypatingą statusą.

Tai praneša leidinys „RBK – Ukraina“, remdamasis separatistų žiniasklaidos priemonėmis, skelbiančiomis pataisų tekstą, „DLR ir LLR Ukrainos Konstitucijos pataisų ir papildymų“ tekste teigiama, kad „atskiri rajonai, turintys ypatingą statusą (arba jų sąjungos), yra neatskiriama sudėtinė Ukrainos dalis“. Tačiau Donecko ir Luhansko sričių miestus bei rajonus, turinčius gauti ypatingą statusą, ir tokio statuso priežastis turi nustatyti atskiras Ukrainos įstatymas, mano DLR ir LLR atstovai.

Konstitucijos papildymuose taip pat numatoma, kad LLR ir DLR lyderiai Igoris Plotnickis bei Aleksandras Zacharčenka privalo išsaugoti savo postus.

„Aukščiausi asmenys, vadovaujantys vykdančiajai valdžiai tam tikruose Donecko ir Luhansko sričių rajonuose, priėmus Ukrainos Konstitucijos pataisas, toliau eina savo pareigas, kol baigsis jų įgaliojimai pagal tvarką, kurią numato Donecko ir Luhansko sričių ypatingą statusą turinčių rajonų aktai“, - teigiama tekste.

UNIAN primena, kad Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas pabrėžia, kad nei Maskva, nei kažkas kitas neturi teisės diktuoti Ukrainai, kokia turi būti jos Konstitucija.