„Tareqas Azizas atvyko į Huseino mokomąją ligoninę apie 15 val., – sakė naujienų agentūrai AFP dr. Saadi al-Majedas, vadovaujantis Di Karo provincijos sveikatos departamentui. – Jis mirė dėl širdies smūgio“.

Di Karo generalgubernatorius Adel Abdulhusseinas al-Dakhili patvirtino, kad T.Azizas mirė Nasirijos ligoninėje, į kurią buvęs užsienio reikalų ministras buvo paguldytas pablogėjus jo sveikatai.

T.Azizas seniai buvo silpnos sveikatos, triko širdies ir kvėpavimo organų veikla, turėjo aukštą kraujospūdį, sirgo cukralige; jo artimieji ne kartą prašė išleisti jį iš kalėjimo.

2011 metais jo advokatas sakė, kad T.Azizas prašė tuometinį premjerą Nuri al-Maliki, kad dėl blogėjančios būklės jam skirta mirties bausmė būtų įvykdyta greičiau.

Myriop jis buvo nuteistas 2010-ųjų spalį už „tyčinę žmogžudystę ir nusikaltimus žmoniškumui“, kai devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje buvo susidorota su šiitų religinėmis partijomis. Bet šio nuosprendžio tuometinis Irako prezidentas Jalalas Talabani nepasirašė.

Už kitus nusikaltimus jam dar buvo skirtos kitos laisvės atėmimo bausmės.

T.Azizas buvo vienas iš nedaugelio tuomečio Irako režimo lyderių, laisvai kalbėjusių angliškai. Ilgus metus jis ėjo užsienio reikalų ministro pareigas ir buvo gerai žinomas užsienyje.

T.Azizas buvo krikščionis. 2003 metų balandį jis pasidavė Jungtinių Valstijų pajėgoms.