Istorikai įsitikinę, kad alkoholiniai gėrimai priklausė Adolfui Hitleriui, kuris šioje pilyje viešėjo 1944 metais, skelbia „Bild“, publikuodamas neįprasto radinio nuotraukas.

Prieš kelis metus šią pilį įsigijo restoranų savininkas Silvio Stelzeris.
Savo naująsias valdas ruošdamas rekonstrukcijai, jis aptiko šešių požeminių patalpų kaskadą, paslėptą po žemės pylimu. Jų viduje S. Stelzeris rado šimtus dėžių su konjaku ir šampanu, taip pat delikatesiniais sūriais, dešromis, sviestu, kava, šokoladu ir cigaretėmis.

Pats A. Hitleris alkoholio nevartojo, taip pat nerūkė ir nevalgė mėsos.

Mokslininkai mano, kad jis buvo susitaręs su pilies savininku, princu Ernstu Heinrichu von Sachsenu: fiureris atidavė jam dalį gėrybių mainais už galimybę prisiglausti šioje pilyje. Tomis dienomis, kaip žinia, jau vyko masinis Berlyno bombardavimas.


Patvirtinimus, kad būten A. Hitlerio nurodymu SS kariai šiuos delikatesus paslėpė Moricburgo pilies rūsiuose, galima aptikti neseniai publikuotuose princo užrašuose.

Jis pasakojo, kad šie produktai gilią naktį buvo atgabenti keliais automobiliais. Manoma, kad ta dalis maisto produktų ir gėrimų, kuri atiteko pačiam princui, 1945 metų žiemą pabėgusiam iš šios pilies, kai buvo susprogdintas Drezdenas ir pradėjo artėti Raudonoji armija, pateko į rusų karių rankas.

Miškuose jie taip pat rado ir į Sovietų Sąjungą išgabeno paslėptas princo ir jų sūnų šeimos vertybes, kurios buvo sudėtos į 40 dėžių, rašoma enciklopedijose apie Ernstą Heinrichą von Sachseną.

Tačiau kiti požemiuose paslėpti produktai išgulėjo daugiau kaip 70 metų iki mūsų dienų. Ekspertai dabar įvertins šių radinių vertę, bet jau dabar aišku, kad ji bus didžiulė.

„Kol kas nenusprendžiau, ką daryti su radiniu“, – per interviu vietos laikraščiams prisipažino S. Stelzeris.

Neatmestina, kad A. Hitleriui priklausę alkoholiniai gėrimai bus parduoti per aukcioną.

Tai ne pirmi su A. Hitleriu susiję pastarojo meto radiniai. Prieš tris savaites Vokietijos policija aptiko bronzines žirgų skulptūras, kadaise stovėjusias Trečiojo reicho kanceliarijoje.

Jos buvo laikomos negrįžtamai prarastomis. Tuo tarpu Jungtinėse Valstijose nedidelė antikvaro parduotuvė paskelbė parduodanti apatinį trikotažą, kuris neva priklausė Evai Braun.