Kaip jau žinoma, šiuo metu politiko nužudymo byloje minimi šie žmonės: įtariamasis nusikaltimo vykdytojas Zauras Dadajevas, Anzoras Gubaševas, Chamzatas Bachajevas, Šadidas Gubaševas ir Temerlanas Ekserchanovas. Žiniasklaida jau rašė, kad su nužudymu galimai siejamas ir buvęs bataliono „Sever“ pareigūnas Ruslanas Geremejevas, skelbia newsru.com.

„Šis liudytojas į specialiųjų tarnybų rankas pateko pačioje kovo pradžioje ir papasakojo viską, ką žinojo (jis įvardijo Geremejevą, Dadajevą, Gubaševą, Šavanovą). Šis žmogus turėjo informacijos, nes bendravo su minėtaisiais žmonėmis“, – teigia šaltinis. Šaltinio turimais duomenimis, būtent slaptas liudytojas ir suteikė duomenų apie galimus B. Nemcovo žudikus.

„Rosbalt“ duomenimis, tyrimui pasitarnavo ir informacija, kurią atskleidė Z. Dadajevas (nors vėliau savo žodžius ir atsiėmė), bei Anzotas Gubaševas.

Anksčiau skelbta, kad B. Nemcovo nužudymą tiriantys pareigūnai aptiko svarbų įrodymą – pistoletą, kuriuo galėjo būti nužudytas politikas. Trumpiau tariant, oficialiai ši informacija nepatvirtina, o kaltinamųjų advokatai ją neigia.

Be to, „Rosbalt“ gavo informacijos, kad Čečėnijos pareigūnai, vykdantys Rusijos tyrimų komiteto nurodymus, apklausė R. Geremejevo sūnėną Artūrą, kuriam priklauso Maskvos Viernaja gatvėje esantis butas. Pareigūnai išsiaiškino, kad jame apsistodavo nemažai atvykėlių iš Čečėnijos, o tuo metu, kai buvo planuojamas B. Nemcovo nužudymas, jame gyveno R. Geremejevas, Z. Dadajevas, R. Muchudinovas, B. Šavanonas. Į svečius kartais užsukdavo A. Gubaševas ir T. Ekserchanovas.

Kaip teigia šaltinis, A. Geremejevas sakė, kad, nors butas ir priklauso jam, jis ten būna labai retai, nes nuolatinė jo gyvenamoji vieta – Čečėnija. Anot A. Geremejevo, butu naudojosi jo giminaičiai ir draugai. Kai buvo nušautas B. Nemcovas, A. Geremejevo Maskvoje nebuvo.

Priminsime, kad R. Geremejevo apklausti kol kas nepavyko. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad jis galėjo išvykti į Jungtinius Arabų Emyratus. Be to, yra duomenų, kad mįslingasis „Rusikas“, kuris, anot Z. Dadajevo, už B. Nemcovo pašalinimą jam žadėjo 25 mln. rublių, galėjo būti ne R. Geremejevas, kaip manyta anksčiau, o Čečėnijos gyventojas Ruslanas Muchudinovas. Skelbiama, kad pareigūnai jau apklausė R. Muchudinovo artimuosius. Nustatyta, kad būtent jis Maskvoje važinėjo „Mercedes ML“, galbūt galėjo susitikti ir su kaltinamaisiais nužudymu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)