Tokią nuomonę skandalingasis politikas išsakė birželio 3 dienos vakarą jaunimui skirtame televizijos „Dožd“ projekte „Prezident 2042“.

Rusijos liberaldemokratų partijos lyderis kaip visada garsiai šaukė, spjaudėsi tulžimi ir bandė sudaryti įspūdį turįs tiesiog idealų Rusijos gelbėjimo planą.

Anot V. Žirinovskio, būtina nukreipti raketines pajėgas į Europos valstybių sostines – tada Vakarai nedelsdami atsitrauks.

Rusijos caras viską padarė teisingai ir šiandien šalis (Rusija – red. pastaba) viską daro teisingai. Bombarduosite Donbasą? Bombarduosime Kijevą. Rengsite diversijas? Jūs (Ukrainos valdžia – red. pastaba) nužudėte Aleksejų Mozgovojų, mes iššaudysim visus jūsų gubernatorius, pradedant Saakašviliu. Tada jie išsigąs. Tiek Europoje, tiek Ukrainoje situacija neabejotinai pasikeis, kai Šoigu (Rusijos Federacijos gynybos ministras – red. pastaba) nukreips raketines pajėgas į Berlyną, į Londoną“, – iš visos gerklės studijoje šaukė V. Žirinovskis.

Be to, politikas taip smarkiai įsiuto, kad paragino šaudyti Ukrainos pilotę ir liaudies deputatę Nadieždą Savčenko, kuri kalinama Maskvoje.

„Jau ryt sušaudyti tą Savčenko, o lavoną pakabinti Belgorode“, – pareiškė V. Žirinovskis.

„Obozrevatel“ pabrėžia, kad jauni žmonės, buvę studijoje, V. Žirinovskio „baltąją karštinę“ stebėjo šypsodamiesi, tačiau ne pritardami, o smerkdami.

Anksčiau skandalingasis Rusijos politikas yra sakęs, kad yra pasirengęs vietą Valstybės Dūmoje dalintis su Luhansko ir Donecko separatistais.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas pareikalavo oficialios Rusijos pozicijos dėl V. Žirinovskio viešų grasinimų televizijoje „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“.

Šiuos grasinimus Rusijos Liberalų demokratų partijos (RLDP) lyderis V. Žirinovskis išsakė Rusijos pirmuoju kanalu trečiadienį po vidurnakčio rodytuose debatuose, kuriuose dalyvavo ir V.Ušackas.

„Žirinovskiui pagrasinus „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“, pareikalavau oficialios Rusijos pozicijos dėl Lietuvos teritorinio vientisumo gerbimo“, - BNS nurodė V.Ušackas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė nematantis prasmės veltis į diskusijas dėl V.  Žirinovskio kalbų apie „Vilniaus ir Klaipėdos atsiėmimą“.

BNS paklaustas apie V.Žirinovskio pasisakymą, ministras atsakė, kad kai kurių politikų vieta yra zoologijos sode.

„Neturėtume veltis į šitą diskusiją. Jau esu sakęs, kad yra tokių politikų, kurių vieta yra zoologijos sode. Nematau prasmės leistis į tokio lygio diskusijas,“ – sakė ministras.

Praėjusiais metais Rusijos „Rossija 24“ televizijos kanalo pokalbių laidoje pasirodęs V. Žirinovskis tikino, kad sprendimas dėl Trečiojo pasaulinio karo pradžios jau priimtas, o Baltijos šalių ir Lenkijos laukia „koncentruoti aviacijos bombardavimai“ bei „visiškas sunaikinimas“.