„Vladimiras pabudo iš komos“, – savo „Twitter“ paskyroje birželio 2 dieną parašė buvęs Rusijos naftos magnatas Michailas Chodorkovskis.

33 metų V. Kara-Murza yra M. Chodorkovskio – Rusijos prezidento Vladimiro Putino aršaus oponento, daugiau nei dešimtmetį praleidusio už grotų ir dabar gyvenančio Šveicarijoje – vadovaujamos nevyriausybinės organizacijos „Atvira Rusija“ koordinatorius.

„Atvira Rusija“ neseniai išleido dokumentinį filmą, kuriame kritikuojamas Kremliaus remiamas Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas.

Nevyriausybinė organizacija cituoja V. Kara-Murzos žmoną Jevgeniją, kuri birželio 2 dieną sakė, kad vyras atmerkė akis ir atpažįsta artimuosius“.

Staigus ir netikėtas V. Kara-Murzos sunegalavimas gegužės 26 dieną sukėlė kai kurių jo bendražygių įtarimus, kad jis galėjo būti tyčia apnuodytas. Jo šeima viešai tvirtino, kad nors vyrui pasireiškia „apsinuodijimo simptomai“, jokių nusikaltimo įrodymų neaptikta.

Be darbo organizacijoje „Atvira Rusija“, V. Kara-Murza buvo vasarį Maskvoje netoli Kremliaus nušauto opozicijos politiko Boriso Nemcovo sąjungininkas. Jis yra B. Nemcovo įkurtos opozicinės partijos RPR-Parnas narys.

V. Kara-Murzos kolegė iš partijos Natalija Pelevina birželio 2 dieną „Twitter“ taip pat patvirtino, kad jis pabudo iš komos ir „sveiksta“.

V. Kara-Murza turi dvigubą Rusijos ir Didžiosios Britanijos pilietybę, kartu su savo žmona ir vaikais yra įsikūrę Vašingtone. Jis dažnai vyksta į Rusiją, kur opozicijos aktyvistams veda seminarus ir kitus renginius.

Vašingtone V. Kara-Murza atlieka pagrindinio tarpininko tarp Rusijos opozicijos ir aukščiausių Amerikos politikų vaidmenį. Balandžio mėnesį jis prisijungė prie buvusio Rusijos premjero, o dabar Kremliaus oponento Michailo Kasjanovo, kuris stengiasi paveikti amerikiečių įstatymų leidėjus įvesti sankcijas Rusijos televizijos „propagandistams“. Juos jie kaltina dėl šmeižto kampanijos žiniasklaidoje, kuri, jų teigimu, prisidėjo prie B. Nemcovo nužudymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)