Jis priminė, kad balandžio mėn. nebuvo įleistas į Lenkijos teritoriją, o juk jis „su savo draugais važiavo į Berlyną pagerbti pergalės prieš hitlerizmą septyniasdešimtmetį“.

Onet.pl cituoja „Chirurgo“ žodžius, jog „prieš tris savaites įspėjo Lenkijos valdžią, kad ši savo rusofobija žemina nuosavą tautą“ ir primena, jog „nepraėjo nė mėnuo, o B. Komorowskis pralaimėjo Lenkijos prezidento rinkimus, kažkokių niekingų trijų procentų skirtumu“.

„Neatmetu galimybės, kad jeigu ne gėdingas mūsų grąžinimas nuo Lenkijos sienos, jeigu ne mūsų karo veteranai sovietų karių kapinėse ir jeigu ne Lenkijos valstybinės žiniasklaidos melas, B. Komorowskis galėjo likti antrai kadencijai“ – savo svetainėje rašo „Naktinių vilkų“ lyderis, kuris baigdamas tikina: „Jis prisižaidė su savo rusofobija“.

Tuo tarpu pasaulio spauda praneša, kad Rusijos prezidentas ir vyriausybė dosniai sumokėjo „Naktiniams vilkams“ už jų patriotizmą – baikeriams Kryme parduota 267 ha žemės su 99,9 proc. nuolaida.

DELFI primena, kad „Naktiniai vilkai“ prieš gegužės 9-osios metines surengė žygį per Europą.

Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje jie buvo sustabdyti

10 asmenų grupė neatitiko formalių kriterijų, reikalingų įvažiavimui į šalį. Pasienio apsaugos atstovas priminė, kad piliečiai iš ES nepriklausančių šalių gali būti neįleidžiami, jei neturi kelionės ar nakvynės vietos dokumentų arba vizos, arba jei jų kelionės tikslas nėra aiškus.

Užsienio reikalų ministerija Varšuvoje argumentavo, kad nebuvo pateikti tikslūs duomenys apie planuojamą kelionės programą ir galimą baikerių nakvynės vietą. Neturint šio informacijos esą „negali būti garantuotas jų saugumas“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija tai griežtai sukritikavo.

Motociklininkai turėjo galiojančias Šengeno vizas, tačiau lenkų pareigūnų buvo tikrinami kelias valandas, pareiškė ministerija pirmadienio vakarą. Be to, pasienio poste buvo dislokuoti kareiviai. Tai esą sudarė įspūdį, kad maža Rusijos piliečių grupė laikoma „pavojinga“.

Maskva pareikalavo vyriausybės Varšuvoje paaiškinimo.

„Naktinių vilkų“ neįsileido ir Lietuvos pasieniečiai.