Praėjus penkioms savaitėms po balandžio 19 dienos visuotinių rinkimų, J.Sipila pristatė trijų partijų koalicijos centro dešiniųjų vyriausybę, kurią sudaro 14 narių ir kurioje pirmą kartą yra ultradešinioji Suomių partija.

„Europos Sąjungą būtina reformuoti. Turime ją pagerinti taip, kad galėtume geriau tarnauti piliečiams. Tačiau vyriausybėje mes nelaikome sutarčių pataisų skubiu reikalu“, – sakė T.Soini per spaudos konferenciją, surengtą kartu su J.Sipila.

Suomija gerbia bendras taisykles ir tikisi, kad ir kitos ES narės taip pat elgsis“, – pridūrė T.Soini.

„Mes konstruktyviai ir bendradarbiaudami sieksime suderinti nacionalinius ir bendrus Europos interesus Suomijos ES politikoje“, – pažadėjo jis.

Naująją Suomijos vyriausybę sudaro trijų partijų – J.Sipilės Centro, Suomių ir Nacionalinės koalicijos (NCP) – atstovai, užimdami 124 iš 200 parlamento vietų.

53-ejų J.Sipila, informacijos technologijų milijonierius bei dar gana jaunas politikas, savo pirmtaką Alexanderą Stubbą, stiprų eurofilą ir NCP vadovą, paskyrė finansų ministru.

Suomių partija pirmą kartą bus vyriausybėje. Seniai žinoma savo neigiamu požiūriu į migrantų priėmimą, kas padėjo įgyti elektorato palaikymą, ši partija pastaruoju metu kiek pakeitė savo laikyseną ir ėmėsi kritikuoti Europą.

Prieš ketverius metus T.Soini atsisakė siūlymo dalyvauti vyriausybėje, protestuodamas prieš ES finansinę paramą Graikijai ir Portugalijai.

Diskutuodamos dėl vyriausybės programos šios trys partijos dėmesį sutelkė į liberalias reformas, kurios turėtų paskatinti ekonomikos augimą.

Suomijos ekonomika 2014 metais, po dvejų metų recesijos, tebebuvo sustingusi.