Daugiau detalių G.Fernandesas nepateikė, tačiau žiniasklaida pranešė, jog kariuomenė "žemė-žemė" klasės raketų "Prithvi" baterijas iš pietų Indijos perkėlė į pasienį su Pakistanu šiaurinėje Pandžabo valstijoje.

Raketų skridimo nuotolis yra 150 km, jų kovinės galvutės gali būti ir branduolinės.

Indijai apkaltinus Pakistano armijos žvalgybą gruodžio 13-osios išpuolio Indijos parlamente organizavimu, abi priešininkės bendrame pasienyje telkia pajėgas ir ginkluotę.

Indija pareikalavo, kad Islamabadas imtųsi veiksmų prieš dvi Kašmyro kovotojų grupuotes, esą įvykdžiusias šį išpuolį, per kurį žuvo 14 žmonių, tarp jų - penki užpuolikai. Delis reikalauja nutraukti šių grupuočių veiklą, įšaldyti jų lėšas ir suimti jų lyderius.

Pakistanas jau įšaldė grupuotės "Lashkar-e-Taiba" lėšas, o antradienį paskelbė suėmęs "Jaish-e-Mohammad" lyderį Maulaną Masoodą Azharą. Tačiau Delis šiems veiksmams didelės reikšmės neteikė.

"Tai tik kosmetiniai žingsniai. Uždarykite "Jaish-e-Mohammad" ir "Lashkar-e-Taiba" teroristų stovyklas, o tada pažiūrėsime", - agentūrai AFP sakė vienas aukščiausių Indijos vyriausybės pareigūnų, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Jis pridūrė, kad Delis taip pat gali pareikalauti išduoti M.M.Azharą.

Indija praėjusią savaitę atšaukė savo ambasadorių Islamabade, išsiuntė iš šalies šnipinėjimu apkaltintą Pakistano diplomatą ir svarsto kitus diplomatinius žingsnius, tarp jų - pasitraukimą iš 1958 metų sutarties, pagal kurią abi kaimynės gali naudotis Indo upės vandeniu, sakė minėtas pareigūnas.

Trečiadienį vakare tolesni Indijos veiksmai bus svarstomi premjero Atalo Behari Vajpayee kabineto saugumo komiteto posėdyje, pranešė premjero sekretoriatas.

Pasak šaltinių vyriausybėje, saugumo komitetas gali svarstyti, ar sumažinti Pakistano ambasados Delyje darbuotojų skaičių ir ar atšaukti leidimą skraidyti "Pakistan International Airlines" lėktuvams.

Abi šalys tarpusavio pasienyje telkia daugiausia pajėgų per 15 metų. Indija nebeišleidžia daugumos tarnybą turėjusių baigti kareivių ir atšaukė sausio 15-osios - Armijos dienos - paradą.

Pakistanas pasmerkė gruodžio 13-osios išpuolį Indijos parlamente ir paskelbė, kad imsis veiksmų prieš minėtas Kašmyro kovotojų grupuotes, jei bus įrodymų dėl jų dalyvavimo. Pačios grupuotės paneigė, kad yra kaip nors su tuo susijusios.

Nuogąstavimai dėl galimo Indijos ir Pakistano karo labai paveikė Indijos finansų rinkas.

Jungtinės Valstijos, Kinija ir Rusija paragino Indiją ir Pakistaną pademonstruoti santūrumą ir vengti ginkluoto konflikto.