„Luhansko respublika“ pasiskelbusio darinio gynybos ministerija patvirtino, kad tarp žuvusiųjų yra Aleksejus Mozgovojus, policijos bataliono šiame karo draskomame regione vadas, ir nurodė, kad ieško tos atakos vykdytojų.

Incidentas įvyko maždaug 15 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku netoli Alčevsko miesto, už maždaug 40 km nuo Luhansko, sakoma separatistų oficialios spaudos agentūros pranešime.

„Kaip rodo preliminari informacija, automobilis, kuriuo važiavo Mozgovojus, patyrė bombos (sprogimą), o tada – ugnį iš automatų“, – sakoma pranešime.

„Iš viso yra septyni žuvusieji“, – spaudos konferencijoje, kurią transliavo Rusijos žiniasklaida, sakė Luhansko prokuroro pavaduotojas Sergejus Gorenka. Tačiau jis pabrėžė, kad šis skaičius yra grindžiamas pradine informacija ir dar gali keistis.

„Viena tyrimo linijų yra ta, kad tai buvo šnipų grupės sabotažo aktas“, – pridūrė jis.

A.Mozgovojus vadovavo vadinamajai brigadai „Prizrak“ („Vaiduoklis“), kuri dalyvavo vienuose intensyviausių mūšių, kurie prorusiškoje Rytų Ukrainoje vyko nuo konflikto pradžios praėjusiais metais.

Gruodžio mėnesį Jungtinės Valstijos įtraukė jį į sąrašą žmonių, kuriems taikomos sankcijos dėl jų dalyvavimo šioje krizėje, jau pareikalavusioje daugiau kaip 6,2 tūkst. gyvybių.

Kaimyninio separatistų Donecko regiono lyderis Andrejus Purginas Rusijos naujienų agentūroms sakė, jog nori matyti spartų ištyrimą, ir perspėjo, jog Kijevas „pasinaudos šia situacija, ... kad šliūkštelėtų alyvos į ugnį“.