„Tai yra Rusijos kariai, kurie yra nelaisvėje“, – sakė V. Putino atstovas spaudai Dimitrijus Peskovas, kurį cituoja „TASS“ naujienų agentūra, rašo „AFP“.

„Natūralu, kad šioje situacijoje Rusija imasi visų reikalingų veiksmų, kad išvaduotų juos iš nelaisvės, nieko daugiau negaliu pridurti“, – žurnalistams teigė V. Putino atstovas spaudai D. Peskovas.

Anksčiau šią savaitę D. Peskovas tvirtino, kad „Rusijos karių Ukrainoje nėra“.

Ukrainos pajėgos video siužete parodė du sužeistus Rusijos karius, kurie buvo sulaikyti per susirėmimą Rytų Ukrainos Luhansko regione ir šiuo metu yra gydomi vienoje iš Kijevo ligoninių.

Abu vyrai apklausų metu, kurios buvo įrašinėjamos teigė, kad jie į karo zoną atvyko maždaug prieš du mėnesius, kaip žvalgybos grupės dalis. Ukrainos saugumo tarnybos atstovas teigė, kad įtariamieji yra kaltinami „teroristine veikla“.

Interviu „Novaja gazeta“ žurnalistams Rusijos kariai teigė, kad iki šiol nesulaukė Rusijos ambasados darbuotojų vizito.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova „Maskvos balsui“ teigė, kad Rusijos ambasados darbuotojams kol kas neleidžiama susitikti su nukentėjusiais Rusijos kariais.

„Gaila, tačiau jau daugiau nei tris dienas mums neleidžiama aplankyti karių“, – pareiškė Rusijos URM atstovė.

Interviu „Novaja Gazeta“ vienas iš sulaikytų karių Aleksandras Aleksandrovas paneigė Rusijos televizijoje pasirodžiusius savo žmonos teiginius, kad jis pasitraukė iš karo tarnybos.

Apklausų Ukrainoje metu Rusijos karys neigė jam mestus kaltinimus ir teigė, kad jis „davė priesaiką“.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau teigė, kad vyrai yra buvę Rusijos kariai.

Rusijos parlamento nariai penktadienį pareiškė, kad Rusija privalo kovoti dėl savo piliečių.

„Mes turime stipriau reikalauti iš Kijevo, kad mūsų vyrai būtų sugrąžinti į tėvynę ir nustatyti terminus“, – sakė Rusijos parlamentaras, partijos „Vieningoji Rusija“ narys Francas Klincevičius.

„Nepaisant to, kad ar jie yra buvę ar esami (kariai). Rusija neturėtų nusisukti nuo savo piliečių“, – „Interfax“ naujienų agentūrai teigė Rusijos Dumos gynybos komiteto vadovas Vladimiras Komojedovas.