Abu sulaikyti kariai, kuriems Ukrainos karo ligoninėje atliktos operacijos, nesupranta, kodėl jų vis dar neaplankė oficialūs Rusijos atstovai. „Suprantu, kad manęs kaip kario išsižadėjo, tiek jau to, bet juk aš kol kas vis dar esu šalies pilietis“, - piktinosi J. Jerofejevas.

J. Jerofejevas tikina, kad jo misija Luhansko srityje buvo vien tik stebėti ir pripažįsta, kad jis ją sužlugdė. Abu sulaikytieji tikina ginklų neturėję.

„Vykdėme žvalgybą ten, stebėjome. Žymėjomės, kas šaudo, kuri pusė – viskas“, - tikino J. Jerofejevas. Taip pat jis pranešė, kad juos galėjo iškeisti iš karto po paėmimo nelaisvėn, tačiau išvežė į ligoninę, matyt, kad būtų laiku suteikta medicininė pagalba, nes jiems grėsė amputacijos, kurių pavyko išvengti.

J. Jerofejevas mano, kad jų buvimo Ukrainos teritorijoje nederėtų traktuoti kaip Rusijos kariuomenės įsiveržimo.

„Pagavo mus du, stebėtojus, ir nori pristatyti kaip į Ukrainą įsiveržusią Rusijos kariuomenę, o juk kariuomenė – tai daugybė technikos, daug pėstininkų, artilerijos, bent šiokia tokia aviacija. Tokių dalinių „Luhansko ir Donecko liaudies respublikų“ teritorijoje nėra, pagavo du žmones ir nori pristatyti kaip viską kariuomenę“, - teigė jis.

„Visi buvo atėję, JTO, Raudonasis kryžius, ESBO. Visi klausė, kaip aš, ar gyvas ir sveikas, ar man suteikiamas gydymas. Visi buvo atėję, išskyrus Rusijos ambasadą. Suprantu, kad manęs kaip kario išsižadėjo, tiek jau to, bet juk kol kas aš dar savo šalies pilietis. Norėčiau pamatyti čia kokį nors atstovą“, - patikino jis.

Abu nelaisvėn paimti kariai tikina norintys, kad karas pasibaigtų.

„Norėčiau grįžti namo, kad daugiau nieko čia nesiųstų“, - patikino A. Aleksandrovas.

„Tikiuosi, kad greitu metu viskas baigsis. Labai daug žmonių, pavargusių nuo visko. Manau, atėjo laikas nustoti kariauti. Geriau bloga taika, nei geras karas. Viskas.“ – interviu‚ Novaja gazeta“ sakė J. Jerofejevas.