Anot žmogžudyste kaltinamo buvusio Čečėnijos vidaus reikalų ministerijos vidaus pajėgų karininko Zauro Dadajevo parodymų, kurių jis vėliau atsisakė, kažkoks asmuo, pravarde Rusikas, jam ir kitiems įtariamiesiems parūpino automobilį „ZAZ Chance“, pistoletą bei šovinių ir už B. Nemcovo nužudymą pažadėjo 25 mln. rublių. Kitas kaltinamasis – Temerlanas Ekserchanovas – sakė, kad Rusiku gali būti asmuo, vairuojantis automobilį „Mercedes ML“. Kadangi šis automobilis priklauso Vidaus reikalų ministerijos vidaus pajėgų bataliono „Sever“ vadui R. Geremejevui, Rusijos tyrimų komitetas įtarė, kad būtent jis yra Rusikas. 

Apklausti R. Geremejevo nepavyko – kai kuriais duomenimis, jis išvyko į Jungtinius arabų Emyratus. Tačiau tyrimas pasisuko kita linkme. Rusijos tyrimų komiteto Vyriausiosios tyrimų valdybos nurodymu Čečėnijos teisėsaugos pareigūnai jau lankėsi R. Muchadinovo namuose ir paklausė jo giminaičius. Nustatyta, kad būtent jis Maskvoje naudojosi automobiliu „Mercedes ML“ ir galėjo kalbėtis su kaltinamaisiais dėl B. Nemcovo nužudymo. 

Tyrėjai mėgins nustatyti, ar būtent jis yra vadinamas Rusikas, parodydami jo fotografiją T. Eskerchanovui, kuris, skirtingai negu Z. Dadajevas, savo parodymų kol kas neatsisakė. 

B. Nemcovas Maskvos centre buvo nušautas 2015 metų vasario 27 dienos vakarą. Dėl jo nužudymo sulaikyti penki asmenys. Pagrindiniu kaltinamuoju laikomas buvęs čečėnų bataliono „Sever“ narys Zauras Dadajevas. Šioje byloje taip pat sulaikyti čečėnai Anzoras Gubaševas, Hamzatas Bachajevas, Tamerlanas Eskerchanovas ir Šadidas Gubaševas. Iš pradžių buvo skelbiama, kad sulaikytas Z. Dadajevas prisipažino nužudęs B. Nemcovą, bet vėliau savo parodymų jis atsisakė. Likę kaltinamieji savo kaltės taip pat nepripažįsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)