„Didinamas jų puolamasis potencialas prie Rusijos sienų, o tai kelia pavojų ne tik mums, bet ir mūsų sąjungininkams“, - sakė N. Patruševas.

Kaip rašo newsru.com, taip pat jis pareiškė, kad „valstybėms kovojant dėl savo interesų tipiniais tapo „netiesioginiai veiksmai“ – gyventojų protestinio potencialo, radikalių ir ekstremistinių organizacijų, privačių karinių kompanijų panaudojimas. Tai sakydamas N. Patruševas akivaizdžiai leido suprasti, kad šias priemones taiko Vakarai.

N. Patruševo teigimu, taip vadinamasis arabų pavasaris, įvykiai Sirijoje ir Irake, situacija Pietų Kaukaze, Ukrainoje ir aplink ją rodo naujų karinių pavojų atsiradimą ir jų kėlimąsi į informacinę erdvę.

KSSO posėdyje buvo aptartos nacionalinės, regioninės ir tarptautinės grėsmės Rytų Europoje, Centrinėje Azijoje, Pietų Kaukaze ir Artimuosiuose Rytuose. Itin daug dėmesio skirta problemoms, susijusioms su NATO plėtra ir egzistuojančiais regioniniais konfliktais.

Posėdyje aptarta situacija Afganistane ir šios situacijos poveikis KSSO atsakomybės zonai. Susitikimo dalyviai susitarė tęsti bendra darbą, skirtą kontroliuoti situacijos vystymąsi šiaurinėje Afganistano dalyje, teroristinių organizacijų planų, ketinimų ir numatomų veikimo metodų išaiškinimui. Taip pat buvo sutarta dėl priemonių, skirtų reaguoti į tuos atvejus, kai ginkluotuose konfliktuose tarptautinio terorizmo pusėje kovoti verbuojami ir išvežami asmenys.

Taip pat KSSO posėdyje aptarti slapto Kolektyvinių operatyviojo reagavimo pajėgų (KORP) patikrinimo rezultatai. Gegužės 12-19 d. įvesta itin aukšto ginkluotųjų pajėgų pasirengimo koviniams veiksmams padėtis, dalis pajėgų perkelta į pietinę Tadžikijos dalį, kur poligone buvo vykdomos dalinių bendradarbiavimo stiprinimo operacijos, o taip patobulinti praktiniai įgūdžiai su šaudymo į taikinį elementais.

Kovo mėn. viduryje Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Anatolijus Antonovas sakė, kad „aplink Rusiją iš viso yra apie 400 karinių bazių, JAV ir kitų NATO šalių narių objektų, taip pat jų yra ir Afganistane“. „Praktiškai kiekvieną dieną vykdomi strateginių žvalgybinių JAV karinių oro pajėgų lėktuvų skrydžiai šalia Rusijos sienų“, - teigė A. Antonovas.

Prie Latvijos suintensyvėjo Rusijos ginkluotos pajėgos

Netoli Latvijos sienos padidėjo Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmų intensyvumas, trečiadienį teigė Latvijos gynybos ministras Raimondas Vejonis.

Per interviu televizijai LNT jis pažymėjo, kad tai susiję su Rytų partnerystės viršūnių suvažiavimu, kuris vyks Rygoje, kol Latvija pirmininkauja Europos Sąjungos (ES) Tarybai, rašo rus.DELFI.lv.

„Kiekvieną dieną netoli Latvijos sienos pasirodo koks nors laivas ar lėktuvas. Intensyvumas išaugo“, - sakė gynybos ministras.

Tačiau jis pabrėžė, kad palyginus su padėtimi prieš vienerius metus, Rusijos ginkluotųjų pajėgų aktyvumas yra mažesnis.

„Visos atsakingos tarnybos ruošiasi šiam viršūnių suvažiavimui, imasi prevencinių veiksmų. Pritaikėme kelias priemones, kad sustiprintume, pavyzdžiui, savo IT sistemas. Paleistos specialios programos, kurios neleis paralyžiuoti interneto svetainių darbo“, - pridūrė R. Vejonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (723)