„Ukrainskaja pravda“, remdamasi laikinai Ukrainos generalinio štabo vadovo pareigas einančio Vladislavo Selezniovo pateikta informacija, praneša, kad Luhansko srityje nelaisvėn paimtus rusų karius aplankys Raudonojo kryžiaus ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai.

„Šiuo metu derinamas klausimas dėl galimybės ESBO misijos ir Raudonojo kryžiaus atstovams juos aplankyti tam, kad jie suprastų, kad jie nėra kankinami, kaip teigia Rusija, ir kad sulaikytieji gauna atitinkamą gydymą ir yra saugūs“, - informavo V. Selezniovas.

Kaip rašo UNIAN, taip pat jis priminė, kad prieš dieną rusų kariams buvo atliktos operacijos.

V. Selezniovas pridūrė, kad šis klausimas bus sprendžiamas artimiausiu metu, o suteikiant leidimą aplankyti sulaikytus rusų karius bus atsižvelgiama į jų sveikatos būklę.

Be to, anot V. Selezniovo, šiuo metu sulaikyti rusai yra apklausiami.
„Šiuo metu su jais dirba Ukrainos saugumo tarnyba, tirianti ukrainiečių kario, dalyvavusio „Antiteroristinėje operacijoje“, nužudymą“, - pridūrė jis.

Taip pat V. Selezniovas priminė, kad Ukraina ruošiasi suteikti sulaikytiems rusų kariams galimybę susisiekti su artimaisiais telefonu.

Gegužės 16 d. ukrainiečių kariai nelaisvėn šalia Ščastios gyvenvietės paėmė du rusų karius – Aleksandrą Aleksandrovą ir Jevgenijų Jerofejevą.

Sulaikytieji prisipažino, kad yra Rusijos vyriausiosios žvalgybos valdybos desantininkai iš Toljačio miesto, tačiau vėliau vienas iš belaisvių atsisakė šių savo pirminių parodymų.

Aleksandras Aleksandrovas