Vidaus reikalų viceministras Ajubas Salangi kalbėjo apie mažiausiai du žuvusius civilius. JAV ambasados Kabule atstovas patvirtino, kad žuvo vienas JAV pilietis. Vietos žiniasklaidos teigimu, tarp aukų yra du indai. A. Salangi pridūrė, kad nukauti du užpuolikai. 54 įkaitai – išgelbėti.

Ginkluoti vyrai šturmavo „Park Palace“ viešbučio restoraną Afganistano sostinėje trečiadienio vakarą, kai tuo metu jame vyko užsieniečiams skirtas vakaras. 

Minėtas viešbutis buvo populiarus tarp užsieniečių. Jis yra netoli JT misijos biurų ir kitų tarptautinių organizacijų. 

Talibanas prisiėmė atsakomybę

Talibano kovotojai prisiėmė atsakomybę už išpuolį Kabulo viešbutyje, skelbia „Foxnews“.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas pareiškė, kad grupuotė nusitaikė į viešbutį, kadangi jame buvo užsieniečių, įskaitant amerikiečių.

Pasak jo, užpuolime dalyvavo vienas kovotojas su Kalašnikovo automatu, savižudžio diržu ir pistoletu. Afganistano vyriausybė anksčiau pranešė, kad užpuolime dalyvavo trys asmenys.

Aukų padaugėjo iki 14

Žuvusiųjų per naktį vykusią apsiaustį vienuose Kabulo svečių namuose skaičius padidėjo iki 14, ketvirtadienį pranešė vienas afganų pareigūnas ir Jungtinės Tautos.

„Ataka prieš civilius, susirinkusius į kultūros renginį viešbutyje „Park Palace“ šalies sostinėje, nusinešė 14 civilių gyvybių, o dar keli buvo sužeisti“, – sakoma JT Pagalbos misijos Afganistane (UNAMA) pranešime.

Vienas aukšto rango Afganistano vyriausybės pareigūnas sakė, kad tarp žuvusiųjų per tą ataką, atsakomybę už kurią prisiėmė talibai, yra devyni užsieniečiai – septyni vyrai ir dvi moterys.

Taip pat žuvo penki afganai – penki vyrai ir moteris, o dar septyni buvo sužeisti, įskaitant vieną afganų policininką.