7,3 balo stiprumo žemės drebėjimas, kuris įvyko 12 val. 35 min. vietos (9 val. 50 min. Lietuvos) laiku ir buvo labiausiai jaučiamas į šiaurės rytus nuo sostinės esančiuose rajonuose, vėl įvarė siaubo šalies gyventojams, sunkiai atsigaunantiems po balandžio 25 dienos nelaimės, per kurią žuvo mažiausiai 8 150 žmonių, ištisi kaimai buvo sulyginti su žeme ir tūkstančiai gyventojų liko be pastogės.

Nors informacija apie antradienio drebėjimo padarytą žalą į Katmandu plaukė lėtai, tačiau pareigūnai ir pagalbos darbuotojai sako, kad žuvusiųjų skaičius augs.

Praėjus kelioms valandoms po drebėjimo Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad žuvo mažiausiai 42 žmonės, bet vėliau sumažino žuvusiųjų skaičių iki 37, bei pranešė, kad sužeistųjų Nepale suskaičiuota 1139.

Kaimyninėje Indijoje Vidaus reikalų ministerija patvirtino mažiausiai 16 asmenų žūtį, kai juos užgriuvo stogai ir sienos. Kinijos žiniasklaida pranešė apie vieną žuvusį Tibete.

Gelbėtojams Nepale pavyko iš griuvėsių ištraukti tris žmones sostinėje, dar devyni buvo išgelbėti Dolchos rajone, informavo ministerija.

Gelbėtojų sraigtasparniai buvo išsiųsti į kalnų rajonus, kur gali būti po žemės nuošliaužomis ir pastatų griuvėsiais palaidotų žmonių, pranešė vyriausybė.

Kaip informavo Vidaus reikalų ministerijos atstovas Laxmi Dhakalas, labiausiai nukentėjo Sindhupalčoko ir Dolchos rajonai.

Savanoriai gelbėtojai pradėjo po sugriuvusiais pastatais galėjusių likti žmonių paiešką Sindhupalčoko rajono Čautaros mieste, kuris buvo tapęs humanitarinės pagalbos centru po balandžio 25 dieną regione įvykusio 7,8 balo žemės drebėjimo.

Antradienio drebėjimo epicentras buvo užregistruotas už maždaug 76 km į rytus nuo Katmandu.18,5 kilomterų gylyje, giliau nei ankstesnis, kurio gylis siekė maždaug 15 kilometrų. Vėliau užfiksuota mažiausiai aštuoni 5–6,3 balo pakartotiniai smūgiai.

Dėl drebėjimo buvo trumpam uždarytas Katmandu tarptautinis oro uostas, per kurį Nepalą pasiekia humanitarinė pagalba.