Kaip praneša „RIA Novosti“, apie tai „Kommersant FM“ eteryje pareiškė pats motociklų žygio vadovas Andrejus Bobrovskis.

„Mes planuojame pateikti teismui ieškinius prieš Europos Sąjungos institucijas, neaišku, Vokietijos ar Lenkijos, kol kas dar neaišku, kas buvo viso šio klausimo iniciatorius. Vis dėlto, pagrindinis motyvas yra tai, kad jie tiesiog nepagrįstai diskreditavo žmonių vardus ir panašiai, tai yra, apšaukė juos banditais neaišku už ką – tai pagrindinis motyvas“, – sakė A. Bobrovskis.

Pasak jo, „Naktiniai vilkai“ taip pat „žinoma, norėtų, kažkaip kompensuoti išlaidas, kurias patyrė“.

„Naktiniai vilkai“ gegužės 5 dieną pasiekė Čekijos sostinę Prahą. Šią žinią „RIA Novosti“ pranešė Rusijos ambasados Čekijoje atstovas Danilas Šapovalenka.

„Šeši Rusijos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariai antradienį vakare atvyko į Prahą. Trečiadienį, lydimi kolegų ir draugų čekų, jie padės gėlių Olšansko kapinėse Prahos centre“, – sakė D. Šapovalenka.

Priminsime, kad gegužės 3 dieną, likus 50 kilometrų iki Miuncheno Vokietijos policija sulaikė į Berlyną vykusius Rusijos motoklubo „Naktiniai vilkai“ dalyvius. Netrukus Vokietijos teismas nusprendė sulaikytą minėto klubo narį Jurijų Vasiljevą deportuoti į Rusiją.

DELFI primena, kad „Naktiniai vilkai“ pirmadienį buvo sustabdyti Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

10 asmenų grupė esą neatitiko formalių kriterijų, reikalingų įvažiavimui į šalį. Pasienio apsaugos atstovas priminė, kad piliečiai iš ES nepriklausančių šalių gali būti neįleidžiami, jei neturi kelionės ar nakvynės vietos dokumentų arba vizos, arba jei jų kelionės tikslas nėra aiškus.

Užsienio reikalų ministerija Varšuvoje argumentavo, kad nebuvo pateikti tikslūs duomenys apie planuojamą kelionės programą ir galimą baikerių nakvynės vietą. Neturint šio informacijos esą „negali būti garantuotas jų saugumas“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija tai griežtai sukritikavo.

Motociklininkai turėjo galiojančias Šengeno vizas, tačiau lenkų pareigūnų buvo tikrinami kelias valandas, pareiškė ministerija pirmadienio vakarą. Be to, pasienio poste buvo dislokuoti kareiviai. Tai esą sudarė įspūdį, kad maža Rusijos piliečių grupė laikoma „pavojinga“.

Maskva pareikalavo vyriausybės Varšuvoje paaiškinimo.

„Naktinių vilkų“ neįsileido ir Lietuvos pasieniečiai.