Skelbiama, kad filmas bus paviešintas gegužės 8 dieną M. Chodorkovskio fondo „Open Russia“ svetainėje internete, telefonu pareiškė jo atstovė spaudai Olga Pispanen, tačiau daugiau informacijos, nuogąstaudama dėl saugumo, nepateikė.

Filme didžiausias dėmesys skiriamas žmogaus teisių pažeidimams Čečėnijoje, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai, ir artimiems respublikos vadovo R. Kadyrovo santykiams su V. Putinu, teigiama „YouTube“ svetainėje paskelbtame filmo anonse.

Filmas bus pristatytas Pergalės dienos išvakarėse.

DELFI primena, kad dar sausio pradžioje, po išpuolio „Charlie Habdo“ redakcijoje Prancūzijoje, R. Kadyrovas M. Chodorkovskį, paraginusį žiniasklaidos priemones publikuoti pranašo Mahometo karikatūras, pavadino savo asmeniniu priešu.

R. Kadyrovas įsitikinęs, kad dėl šių raginimų M. Chodorkovskis tapo „viso pasaulio musulmonų priešu“, o tai reiškia, kad jis tapo ir asmeniniu paties R. Kadyrovo priešu.

„Šveicarijoje atsiras tūkstančiai įstatymui paklūstančių piliečių, kurie pareikalaus pabėgusio nusikaltėlio atsakyti už savo žodžius“, – sakė R. Kadyrovas.

Kadaise turtingiausiu Rusijos žmogumi laikytas M. Chodorkovskis į laisvę paleistas 2013 metų gruodį, malonę jam suteikė Rusijos prezidentas. Laisvės atėmimo bausmė jam buvo skirta dėl sukčiavimo, mokesčių vengimo ir pinigų plovimo.

Buvęs „Jukos“ vadovas šiuo metu gyvena Šveicarijoje ir drąsiai pasisako prieš V. Putino valdžią, nors iš pradžių ir žadėjo į politiką nesivelti.

R. Kadyrovo tėvas, buvęs Čečėnijos lyderis Achmetas Kadyrovas, 2004 metais per Pergalės dienai skirtą šventę Grozno stadione žuvo sprogus bombai.