Kaip teigia žiniasklaida, Rusijos opozicionieriai ketina Vokietijos politikės paprašyti griežtinti sankcijas konkretiems asmenims, skelbia lenta.ru.

„Esame pasirengę prašyti nenaikinti sankcijų Rusijai. Taip, tokia padėtis destabilizuoja Rusijos ekonomiką, tačiau, mūsų vertinimu, tai vienas iš galimų veiksnių, galbūt paskatinsiančių valdančiojo režimo pasikeitimą. Taip pat manome, kad būtina griežtinti sankcijas konkretiems asmenims, gyvenantiems šalyje“, – dienraštis cituoja vieną neįvardijamą šaltinį iš Rusijos opozicijos.

Laikraščio žurnalistų kalbintas opozicijos atstovas pripažįsta, kad tiksli susitikimo vieta ir laikas dar nepatvirtinti.

Gali būti, kad A. Merkel ir Rusijos politinės opozicijos susitikimas įvyks gegužės 11 dieną – tokiu atveju, jeigu A. Merkel vizitas Rusijoje būtų pratęstas.

„Izvestia“ duomenimis, specialiame balandžio 30 dieną vykusiame susitikime Aleksejus Navalnas, Vladimiras Milovas, Ilja Jašinas, Leonidas Volkovas ir kiti opozicijos politikai parengė sąrašą klausimų, kuriuos norėtų aptarti su Vokietijos kanclere.