"Niekas man nesutrukdys atvykti į Betliejų", - pareiškė jis žurnalistams Vakarų Kranto Ramalos mieste, kuriame apsistojo su savo kariais po to, kai gruodžio 3 dieną per reidą Gazos Ruože Izraelio pajėgos sunaikino tris jo sraigtasparnius.

Aukštas palestiniečių saugumo pareigūnas pranešė, jog su kolegomis iš Izraelio, kurie buvo informuoti apie Y.Arafato apsisprendimą vykti į Jeruzalę nepaisant Izraelio saugumo kabineto draudimo, vyko intensyvios diskusijos.

Pasak jo, jeigu prireiks, palestiniečių lyderis yra pasirengęs automobiliu atvažiuoti į Kalandijoje, šiauriniame Jeruzalės pakraštyje, esantį Izraelio kariuomenės kontrolės postą, net jei ir įvyktų vieša konfrontacija.

Palestiniečių kabineto sekretorius Ahmedas Rahmanas Y.Arafato vardu kreipėsi į popiežių Joną Paulių II, prašydamas leisti dalyvauti mišiose.

Kiek anksčiau sekmadienį Izraelio saugumo kabinetas atmetė Y.Arafato prašymą kaip ir kiekvienais metais leisti jam atvykti į bažnyčią, kuri, kaip teigia krikščionių tradicija, yra pastatyta Jėzaus gimimo vietoje.

"Saugumo kabinetas priėmė sprendimą dėl to, jog Y.Arafatas deda nepakankamai pastangų išformuoti teroristines organizacijas, užkirsti kelią teroristinėms atakoms prieš Izraelį ir sulaikyti bei nubausti įtariamus teroristus, tarp jų ir turizmo ministro Rehavano Zeevi (Rehavamo Zeevio) žudikus", - teigiama Izraelio vyriausybės išplatintame pareiškime.

Izraelis jau anksčiau pareikalavo, kad Y.Arafatas areštuotų besislapstančius radikalius kovotojus, spalio 17 dieną Jeruzalės viešbutyje nužudžiusius R.Zeevi, bei Ahmedą Sadatą, atsakomybę dėl ministro prisiėmusio Palestinos išvadavimo liaudies fronto vadovą.

Tuo tarpu Y.Arafatas radijui "Voice of Palestine" pareiškė: "Tai mano pareiga ir aš ją turiu vykdyti. Aš nuvyksiu ten net jei man teks eiti pėsčiomis".