Didžiojo teatro direktorius Vladimiras Urinas sakė, kad M.Pliceskaja prieš savo mirtį praeitą savaitgalį paliko nurodymą, kad jos palaikai būtų kremuoti, o kai mirs jos vyras – kompozitorius Rodionas Ščedrinas – jų pelenai turės būti sumaišyti ir išbarstyti virš Rusijos.

Rusijos naujienų agentūrų paskelbtame pranešime V.Urinas citavo ištrauką iš M.Pliseckajos testamento, kurį jam perdavė R.Ščedrinas.

„Tokia mūsų paskutinė valia: po mirties kremuoti mūsų kūnus, o kai ateis liūdna ilgiau iš mūsų gyvenusiojo mirties valanda, arba mūsų vienalaikės mirties atveju, mūsų pelenai turės būti sumaišyti ir išbarstyti virš Rusijos“, – sakoma testamente.

Balerinos viešos laidotuvės nebus rengiamos: įvyks tik privati ceremonija jos šeimos nariams ir draugams Vokietijoje, kur M.Pliseckaja mirė nuo infarkto, nurodė V.Urinas.

M.Pliseckaja mirė šeštadienį nuo infarkto Miunchene, būdama 89 metų. Pasak R.Ščedrino, gydytojai mėgino ją atgaivinti, bet jų pastangos nebuvo sėkmingos.

M.Plisetskaja, kurios karjera Didžiajame teatre truko ilgiau negu 35 metus, laikoma viena iš iškiliausių XX amžiaus balerinų.