Akciją stebėjo apie 500 žiūrovų ir keletas policijos pareigūnų, incidentų neužfiksuota.

Anksčiau keletas „Naktinių vilkų“ baikerių pasiekė Bratislavą, kur prie Slavino monumento taip pat padėjo vainiką.

DELFI primena, kad „Naktiniai vilkai“ pirmadienį buvo sustabdyti Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

10 asmenų grupė esą neatitiko formalių kriterijų, reikalingų įvažiavimui į šalį. Pasienio apsaugos atstovas priminė, kad piliečiai iš ES nepriklausančių šalių gali būti neįleidžiami, jei neturi kelionės ar nakvynės vietos dokumentų arba vizos, arba jei jų kelionės tikslas nėra aiškus.

Užsienio reikalų ministerija Varšuvoje argumentavo, kad nebuvo pateikti tikslūs duomenys apie planuojamą kelionės programą ir galimą baikerių nakvynės vietą. Neturint šio informacijos esą „negali būti garantuotas jų saugumas“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija tai griežtai sukritikavo.

Motociklininkai turėjo galiojančias Šengeno vizas, tačiau lenkų pareigūnų buvo tikrinami kelias valandas, pareiškė ministerija pirmadienio vakarą. Be to, pasienio poste buvo dislokuoti kareiviai. Tai esą sudarė įspūdį, kad maža Rusijos piliečių grupė laikoma „pavojinga“.

Maskva pareikalavo vyriausybės Varšuvoje paaiškinimo.

„Naktinių vilkų“ neįsileido ir Lietuvos pasieniečiai.

Ketvirtadienį V. Putinui palankūs baikeriai paskelbė kirtę Europos Sąjungos sieną ir vykstantys į Bratislavą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (383)