"Esu susirūpinęs, kad esant sunkiai ekonominei situacijai nemažai žmonių metų pabaigą pasitinka turėdami daug rūpesčių", - per vieną iš retų viešų pasirodymų Akihito sakė prie rūmų susirinkusiems vėliavomis mojuojantiems sveikintojams.

"Trokštu, kad ateinantys metai žmonėms būtu kaip įmanoma geresni", - sakė jis, į susirinkusius žmones kreipdamasis iš įstiklinto balkono rūmų paviljone.

Pasveikinti imperatoriaus, pasirodžiusio kartu su savo šeimos nariais, prie rūmų susirinko maždaug 12,6 tūkst. žmonių, 1,6 tūkst. daugiau nei praėjusiais metais.

Imperatoriaus rūmų vartai visuomenei būna atveriami tik dukart per metus - pažymint imperatoriaus gimtadienį ir švenčiant Naujuosius metus - sausio 2-ąją dieną.

Kartu su imperatoriumi balkone stovėjo 66-erių imperatorienė Michiko bei trys jų vaikai: sosto įpėdinis Naruhito, princas Akishino ir princesė Sayako. Ceremonijoje taip pat dalyvavo dviejų dukrų susilaukusi Akishino žmona princesė Kiko.

Į renginį neatvyko tik 37-erių sosto įpėdinio žmona princesė Masako, kuriai vis dar reikia sustiprėti po to, kai gruodžio 1 dieną pagimdė savo pirmąjį vaiką, princesę Aiko.