Manoma, kad laive yra apie 34 amerikiečius. Apie incidentą pranešė Saudo Arabijos valstybinė televizija.

„Al Arabiya“ televizija pranešė, kad laivas buvo areštuotas ir nugabentas į Irano „Bandar Abbas“ uostą, esantį pietinėje pakrantėje.

Kol kas neaišku kodėl ir ar tikrai laivas buvo užgrobtas. Taip pat nežinoma ar per apšaudymą buvo sužeisti žmonės, nes nei Amerikos, nei Irano oficialūs asmenys pasirodžiusios informacijos dar nepatvirtino.

Amerikos pareigūnas „Reuters“ teigė, kad kol kas negavo jokių pranešimų, kad kuris nors Amerikos laivas būtų nukreiptas į Irano uostą, praneša BBC.

Informacijos apie užgrobimą kol kas pakomentuoti negalėjo ir Jungtinių Valstijų penktoji flotilė, dislokuota prie Bahreino krantų, skelbia „Reuters“.

Irano pusiau oficiali naujienų agentūra „Fars“ teigė, kad minimas laivas Persijos įlankoje galėjo padaryti pažeidimų.

Tačiau, anot JAV pareigūno, nėra jokių ženklų, kad kokio nors laivo kryptį valdytų Irano pajėgos. Šis pareigūnas teigė, kad Jungtinės Valstijos vis dar mėgina gauti daugiau informacijos apie šią situaciją.

Vis dėlto vienas Pentagono atstovas spaudai teigė, kad į laivą, plaukusį su Maršalo salų (salų valstybė Ramiajame vandenyne asocijuota su JAV - DELFI) vėliava, įlipo Irano karinio jūrų laivyno nariai.

Incidentas įvyko tuo metu, kai po dešimtmečiais trukusio priešiškumo šiek tiek pagerėjo Teherano ir Vašingtono santykiai.

Derybininkai iš Jungtinių Valstijų ir dar penkių šalių iki birželio pabaigos mėgina pasiekti susitarimą, kad Iranas atsisakytų savo branduolinės programos, mainais į sankcijų, pakenkusių šalies ekonomikai, sušvelninimą.

Šią savaitę JAV Senatas pradės svarstyti įstatymo projektą, kuris leistų Kongresui peržiūrėti potencialų susitarimą.
Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovė Federica Mogherini antradienį Niujorke turi susitikti su Irano užsienio reikalų ministru Mohammadu Javadu Zarifu ir aptars su juo Irano branduolinės programos bei kitus klausimus, sakė vienas ES pareigūnas.

Ar per šį susitikimą bus kalbama apie incidentą jūroje, neaišku.