Į organizuojamus renginius atvyko Australijos, Naujosios Zelandijos ir Turkijos lyderiai.

Balandžio 25-oji ir Naujojoje Zelandijoje bei Australijoje minima "Anzac" diena - Australijos ir Naujosios Zelandijos armijos korpuso diena, - kuri 1915 metais abiejų valstybių kareiviams buvo dalyvavimo Pirmojo pasaulinio karo pradžia. Tą dieną prasidėjo vienas iš ilgesnių susidūrimų su turkų armija, trukęs aštuonis mėnesius ir nusinešęs daug gyvybių.

Galipolio mūšiuose žuvo apie 141 tūkstantį žmonių, 11,4 tūkstančio iš jų buvo Australijos ir Naujosios Zelandijos "Anzac" kariai.

Penktadienį valstybių lyderiai dalyvavo ceremonijose, surengtose paplūdimiuose, iš kurių sąjungininkų kariai pradėjo puolimą, bet susidūrė su įnirtingu osmanų pasipriešinimu, trukusiu iki 1916 metų sausio.

Šeštadienį paryčiais vyko pamaldos, skirtos atminti tūkstančiams Australijos ir Naujosios Zelandijos karių, žuvusių per tūkstančius kilometrų nuo savo gimtinės. Australijos premjeras Tony Abbottas per rytines pamaldas sakė, kad ten kovoję Australijos kariai yra "pagrindiniai savo šalies didvyriai". T. Abbottas pabrėžė, kad kariai "buvo tokie geri, kokie tik galėjo būti savo laikmečiu - dabar ir mes būkime tokie geri, kokie galime būti savo laikmečiu".

Pagerbdamas savo šalies ginkluotąsias pajėgas, Naujosios Zelandijos premjeras Johnas Key'us sakė, kad jo šalis retai kada vertinama kaip agresorė, - bet būtent taip ji buvo vertinama osmanų turkų 1915-aisiais metais. 

Sąjungininkų kariai išsilaipino Galipolio pusiasalyje 1915 metų balandį. Tuo metu teritorija priklausė Osmanų imperijai. Pajėgų tikslas buvo judėti į šalies vidų, užimti sostinę Konstantinopolį ir nukauti osmanus, kurie kovėsi vienoje pusėje su vokiečiais. Vis dėlto misija nepavyko, ir prasidėjo aštuonis mėnesius trukusios žiaurios žudynės.