"Žinoma, mes norime, kad jie būtų sulaikyti. Jie įsivėlė į nusikalstamą veiklą. Jie įsitraukė į terorizmą ir ėmėsi veiklos prieš mūsų valstybę ir mūsų demokratiją", - žurnalistams teigė Indijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Nirupama Rao.

Pakistane veikiančias ekstremistų grupuotes "Jaish-e-Mohammad" ir "Lashkar-e-Taiba" Indija apkaltino surengus tragišką išpuolį šalies parlamente, per kurį žuvo 14 žmonių, tarp kurių ir visi penki užpuolikai, bei pareikalavo Pakistaną jas išformuoti.

Tuo tarpu Pakistanas neigia bet kokias sąsajas su gruodžio 13 dienos išpuoliu.

Penktadienį pasipiktinusi Indijos vyriausybė atšaukė savo ambasadorių iš Pakistano, nes Islamabadas nenutraukęs paramos per sieną veikiantiems teroristams.

Pasak N.Rao, Indija laukia reikšmingų Pakistano veiksmų ir tikisi, jog Islamabadas imsis teigiamų veiksmų ir atsilieps į tarptautinės bendruomenės kreipimąsi.

Po teroristinio išpuolio Indijos parlamente įtampa tarp dviejų kaimyninių valstybių, per pusę amžiaus kariavusių jau tris kartus, dar labiau išaugo.

JAV prezidentas George'as W.Bushas paragino Pakistano prezidentą Pervezą Musharrafą išformuoti dvi radikalias grupuotes ir pažadėjo Jungtinių Valstijų paramą.

"Prezidentas ragina jį imtis veiksmų prieš "Jaish-e-Mohammad", "Lashkar-e-Taiba" ir kitas teroristines organizacijas, jų lyderius bei finansinius išteklius", - pareiškė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris.