Per susirinkimą, kuris buvo skirtas gyventojų saugumo problemoms, Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas suteikė leidimą šalies teisėsaugos struktūrų pareigūnams šaudyti į savo kolegas iš kitų Rusijos regionų, kurie be oficialaus Grozno leidimo nuspręs šalies vykdyti specialiąsias operacijas.

Tokiais žodžiais R. Kadyrovas pakomentavo incidentą, neseniai įvykusį Grozne, kai policijos pareigūnai iš Stavropolio sulaikymo metu nušovė žmogų.

„Mūsų teritorijoje tokių nesąmonių nebus. Tie, kurie galvoja kitaip – klysta. (...) Sulaikė čečėną, nužudė – taip nebus“, – pareiškė K. Kadyrovas.

„Visi turi žinoti, kas Čečėnijos Respublikos teritorijoje valdo įstatymas. Oficialiai pareiškiu: jeigu be mūsų žinios mūsų respublikos teritorijoje atsiras – visai nesvarbu, maskvietis, ar atvykėlis iš Stavropolio – nurodymas šaudyti. Su mumis privalo skaitytis, juk mes neturime teisės tiesiog nuvažiuoti į Ingušijos teritoriją ir ten vykdyti antiteroristinių operacijų. Jeigu esame savo teritorijų šeimininkai, privalome jas kontroliuoti. Atvažiavo, veidus slėpdami po kaukėmis – reiškia, kad jie nusikaltėliai“, – susirinkusiems teisėsaugos pareigūnams pareiškė Čečėnijos vadovas.

Čečėnijos prezidento atstovas spaudai Alvis Karimovas RBK sakė negalintis komentuoti šio pareiškimo įrašo, pirmiausia jam reiktų jį pasižiūrėti. RBK Čečėnijos prezidento administracijai nusiuntė oficialią užklausą.

Vienas šaltinis RBK patvirtino, kad R. Kadyrovas tikrai davė tokį nurodymą.

Sekmadienį, balandžio 19 dieną, Grozne buvo nužudytas pareigūnų ieškomas Džambulatas Dadajevas.

Operaciją vykdė policijos pareigūnai iš Stavropolio krašto vidaus reikalų ministerijos skyriaus. Po incidento R. Kadyrovas pateikė griežtą komentarą.

Jis pasipiktino, kad Čečėnijos vidaus reikalų ministerija nežinojo apie vykdomą operaciją.

Trečiadienį, balandžio 22 dieną, savo paskyroje socialiniame tinkle „VKontakte“ R. Kadyrovas pareiškė, kad incidentą su Dž. Dadajevu aptarė su į Čečėniją atvykusiu Rusijos vidaus reikalų ministerijos Šiaurės Kaukazo federalinės apygardos skyriaus viršininku Sergejumi Čenčiku.

„Mes detaliai aptarėme, kas įvyko. Sergejus Michailovičius pareiškė, kad asmeniškai pasirūpins šiuo klausimu, atliekamas tyrimas“, – pareiškė R. Kadyrovas.