Ne kartą kalbėta apie popiežiaus Pranciškaus pagalbą istoriniam JAV ir Kubos suartėjimui. Pontifikas šių dviejų šalių lyderiams nusiuntė laiškus, kuriuose ragino vadovus išspręsti humanitarinius klausimus, o visai neseniai Vatikane buvo surengtos Havanos ir Vašingtono delegacijų derybos. Teigiama, kad popiežiaus vizitas Kuboje per jo kelionę į JAV pabrėš Vatikano vaidmenį šiose istorinėse derybose.

Vatikano atstovas Federico Lombardi neįvardijo pontifiko vizito Kuboje trukmės, tik pranešė, kad Pranciškus priėmė Kubos vyriausybės ir Kubos Romos katalikų Bažnyčios siųstą kvietimą.

Popiežiaus dienotvarkėje paskutinę rugsėjo savaitę numatyti vizitai į tris JAV miestus. Šventasis Tėvas sakys kalbą Kongrese, Baltuosiuose rūmuose susitiks su prezidentu Baracku Obama, kalbės Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke ir dalyvaus šeimoms skirtoje bažnytinėje eisenoje Filadelfijoje.

Jis taps trečiuoju popiežiumi, aplankiusi Kubą po istorinio Jono Pauliaus II vizito 1998 metais, kurio metu pontifikas ragino Havaną tapti atviresnei pasauliui, o pasaulį būti atviresniu Kubai.

Popiežius emeritas Benediktas XVI viešėjo Kuboje 2012 m. Tą kartą pontifikas pareiškė, kad Kubai pritaikytas JAV embargas yra neteisingas, o nuo jo kenčia labiausiai pažeidžiami salos gyventojai.