Apie tai antradienį rašo lenkų laikraštis „Gazeta Wyborcza“, sužinojęs apie šiuos 35 mlrd. zlotų (8,77 mlrd. eurų) vertės sandorius.

Laikraščio duomenimis, ministrė pirmininkė Ewa Kopacz dar antradienį paskelbs apie vyriausybės sprendimą dėl „Patriot“ raketų pirkimo. Apie sraigtasparnių pirkimą esą taip pat antradienį praneš Gynybos ministerija.

Toks greitas sprendimas dėl svarbiausių karinių užsakymų, kuriais siekiama iki 2022 modernizuoti Lenkijos ginkluotąsias pajėgas, stebėtojams yra staigmena. Buvo tikimasi, kad sprendimų priėmimas bus nukeltas po prezidento rinkimų, kad nesukeltų politinių kontroversijų.

Birželį Lenkijoje pirmą kartą bus rengiamos NATO greitojo reagavimo dalinio VJTF pratybos. Manevrai „Noble Jump 2“ prasidės masiniu karių permetimu iš Vokietijos, Nyderlandų, Belgijos, Norvegijos ir Čekijos, rašo laikraštis „Rzeczpospolita“.

Pasak Arturo Golawski iš Lenkijos ginkluotųjų pajėgų vadovybės, pratybos pademonstruos Aljanso sugebėjimą reaguoti į naujus saugumo politikos iššūkius ir parodys, kad Velse priimtas gynybos planas yra įgyvendinamas. Greitojo reagavimo dalinio sukūrimas yra NATO atsakas į Rusijos politiką Ukrainos krizės metu, be kita ko, Krymo užėmimą.