Kaip praneša snob.ru, „Time“ pabrėžia, kad V. Putino jaunystės biografija sunkiai pasiekiama.

V. Putinas gimė 1952 m. spalio 7 d. Leningrade. Tėvas buvo sunkiai sužeistas Antrajame pasauliniame kare, motina atlaikė Leningrado blokadą.

V. Putinas – vienintelis išgyvenęs tėvų vaikas. Vienas V. Putino tėvų vaikas mirė neilgai trukus po gimimo, antras – per blokadą.

Vienas iš V. Putino draugų papasakojo žurnalistei Mashai Gessen, parašiusiai knygą „Žmogus be veido: neįtikėtinas Vladimiro Putino pakilimas“, kad jei kas įžeisdavo V. Putiną, jis tuoj pat šokdavo ant to žmogaus, braižydavo, kandžiodavo, raudavo plaukus – darydavo viską, kad tik niekam neleistų jo žeminti.


Nuo pat vaikystės V. Putinas labai norėjo dirbti KGB. Galbūt tai susiję su knygų ir televizijos šou įtaka.

V. Putinas baigė teisės studijas, kad jo šansai įstoti į komitetą padidėtų. Aštuntajame dešimtmetyje jis vedė ir tapo KGB agentu.

1984 m. V. Putinas siunčiamas į Dresdeną, kur buvo apkaltintas dėl duomenų apie Vakarų Vokietijos veiklą perdavimo ir užsienio studentų verbavimo.

Vladimiras Putinas ir Liudmila Putina

Griuvus Berlyno sienai V. Putinas grįžo į gimtąjį miestą kartu su šeima. Jis prisidėjo prie sėkmingos Anatolijaus Sobčiako mero rinkimų kampanijos, jam teko esminio padėjėjo vaidmuo.

Tada jis oficialiai pasitraukė iš KGB per 1991 m. pučą. Pasitraukęs iš komiteto V. Putinas užėmė Sankt Peterburgo mero pavaduotojo postą.


Po 1996 m. mėginusio mero poste likti A. Sobčiako nesėkmės V. Putinas išvažiavo į Maskvą, o po dviejų metų ėmė vadovauti Federalinei saugumo tarnybai (FST).

2014 m. balandžio mėn. V. Putinas užėmė pirmąją vietą pasaulio įtakingiausiųjų sąraše, sudarytame „Time“.

Anot paties V. Putino, už jį balsavę skaitytojai parodė pagarbą Rusijai. V. Putinas taip pat įtrauktas į pasaulio įtakingiausiųjų sąrašą pagal ledinio redakcijos versiją.

Kitas „Time“ publikuotas nuotraukas galima pamatyti čia.