„Vasario 27 dieną apie 20-21 val. aš, Bislanas Šavanovas ir Anzoras Gubaševas stebėjome B. Nemcovo namus. B. Šavanovas ir A. Gubaševas buvo automobilyje, o aš pėsčiomis patruliavau politiko rajone. Ryšį palaikėme telefonu, naudojome SIM korteles, kurias buvome įsigiję Maskvoje ir naudojome tik bendravimui vienas su kitu. Kalbėjomės tik čečėniškai“, – pasakojo įtariamasis žudikas.

Anot Z. Dadajevo, nužudymo dieną „Bislanas pirmasis restorane Raudonojoje aikštėje pastebėjo B. Nemcovą ir merginą“, iš karto apie tai pranešė įtariamam žudikui. B. Šavanovas liko prie restorano, o Z. Dadajevas kartu su A. Gubaševu nuskubėjo prie automobilio „ZAZ Chance“, kuriuo ir nuvažiavo į vietą, esančią „pakeliui tarp B.Nemcovo darbo ir namų“.

„Sėdau į automobilį pas Anzorą, o Bislanas stebėjo B.Nemcovą ir turėjo pranešti, kad B. Nemcovas išėjo, ir jį galima saugiai nužudyti“, – esą pasakojo Z. Dadajevas.

Netrukus B. Šavanovas telefonu pranešė, kad politikas su mergina išėjo iš restorano, pakrante eina link namų ir netrukus bus ant tilto.

„Privažiavome prie stotelės nuo Kremliaus pusės, išlipau iš automobilio laikydamas pistoletą. Užsikišau už kelnių, arti pilvo.
Zauras Dadajevas

B. Nemcovas su mergina ėjo tiltu. Skubiu žingsniu nuskubėjau prie jų, vijausi. Pakeliui nesutikau nė vieno žmogaus, todėl manau, kad vieta ir laikas nusikaltimui buvo parinkti tiesiog idealiai. B. Nemcovas ėjo iš dešinės, o mergina – iš kairės, jie laikėsi už rankų. Iki jų likus dešimčiai metrų, išsitraukiau pistoletą, užtaisiau. Tada ginklą perėmiau į kairę ranką, nes esu kairiarankis. Dešinėje laikiau telefoną.

Likus penkiems metrams iki aukos, tris kartus iššoviau B. Nemcovui į nugarą, šaudžiau ištiesęs ranką. Pirmuoju šūviu telefonu daviau signalą Beslanui privažiuoti. Tą akimirką pastebėjau pravažiuojančią didelę oranžinę mašiną. B. Nemcovas parkrito ir kartu pagriovė merginą.

Netrukus pamačiau, kad jis dar gyvas ir bando keltis, todėl paleidau dar 2-3 šūvius. Kur pataikė kulkos, aš nežinau. Tą akimirką privažiavo mašina, ją vairavo Anzoras, o šalia jo sėdėjo Beslanas“, – sakė Z. Dadajevas.

Z. Dadajevas iš pradžių tyrėjams žadėjo nusikaltimo vietoje detaliai parodyti, kaip tiksliai buvo nužudytas B.Nemcovas, tačiau tai nebuvo padaryta, nes netrukus šių žodžių įtariamasis žudikas atsisakė.

Dabar jis tvirtina, kad tiesiog pasirašė tyrėjų parengtus dokumentus, o iš tikrųjų su politiko nužudymu jis esą neturi nieko bendro.

„Rosbalt“ šaltinis, gerai susipažinęs su tyrimu, pabrėžia, kad Z. Dadajevo parodymai išdėstyti kalba, kuria įprastai žmonės nekalba, taip pat įvardijo kelis „neatitikimus“.

Pavyzdžiui, Z. Dadajevas teigia, kad nužudymo dieną nusikaltėliai „objektą stebėjo“ 20-21 val. prie B. Nemcovo namų, nors puikiai žinoma, kad 20 val. B.Nemcovas lankėsi „Echo Moskvy“, kurio redakcija įsikūrusi Naujajame Arbate.

Remiantis Z. Dadajevo parodymais, A. Gubaševas vienu metu buvo ir su juo, ir su B. Šavanovu – arba po Maskvą lakstė Supermeno greičiu.

Z. Dadajevas pasakojo, kad su sąjungininkais bijojo važinėti ZAZ markės automobiliu, nes neturėjo mašinos dokumentų. Nepaisant to, „atsargieji“ vyrukai visą tą laiką minėtame automobilyje vežiojosi pistoletą.

Pistoleto ilgis – 16 centimetrų, duslintuvo – dar 15 centimetrų, bet Z. Dadajevas teigia, kad 30 centimetrų ilgio nusikaltimo ginklą slėpė kelnėse.

Taip pat lieka neaišku, kodėl parodymuose, kuriuose detaliai pasakojama apie praktiškai kiekvienos dienos įvykius, Z. Dadajevas staiga praleidžia visą mėnesį: nuo sausio 27 iki vasario 27 dienos.

DELFI primena, kad vienas žinomiausių Rusijos opozicijos lyderių B. Nemcovas buvo nušautas vasario 27 dieną netoli Kremliaus.

Rusijos tyrėjai išsiaiškino, kad į politiko nugarą buvo paleistos šešios kulkos, iš kurių keturios pasiekė tikslą.

Kriminalistai teigė esą įsitikinę, kad B. Nemcovą nušovė Z. Dadajevas. Dėl nusikaltimo taip pat sulaikyti ir Chamzatas Bachajevas, Tamerlanas Eskerchanovas ir broliai Anzoras ir Šagidas Gubaševai. Dar vienas įtariamasis – Beslanas Šavanovas – susisprogdino Grozne.