Kaip teigiama Magadano miesto Rusijos komunistų partijos apskrities komiteto pranešime spaudai, plakatai pakabinti iš karto keliose vietose. Plakate puikuojasi užrašas „Už pergalę! Už didžią rusų tautą!“, skelbia newsru.com.

Pirmasis plakatas su J. Stalinu pasirodė Maskvoje – netoliese namų, kur gyveno Levas Tolstojus. Dviejų metrų pločio ir keturių metrų aukščio plakatas – J. Stalino fotografija ir prierašas „Amžina šlovė nugalėtojams“. Jo pasirodymas socialiniuose tinkluose sukėlė tikrą audrą, skelbia „Echo Moskvy“.

Nuo XX amžiaus ketvirtojo dešimtmečio pradžios iki šeštojo dešimtmečio pabaigos Sovietų Sąjungos šiaurės vakaruose, netoliese Magadano, buvo Šiaurės-Vakarų darbo stovykla „Sevvostlag“. Jis veikė „Dalstroj“ – valstybinio kelių ir pramonės statytos tresto – teritorijoje. kaip primena „Dožd“, per metus ten buvo kalinama per 170 tūkst. žmonių.

Maskvoje nuo represijų nukentėjo daugiau nei 40 tūkst. žmonių. Remiantis apklausomis, apie 40 proc. rusų dėl šių nusikaltimų kaltina J. Staliną ir jo aplinką. Dauguma Rusijos gyventojų (53 proc.) mano, kad tokiems veiksmas negali būti jokio pateisinimo. Komunistų partija teigia, kad faktas, kad Maskvoje nėra jokio paminklo J. Stalinui, yra labai „keistas“.