Rusijos civilinės gynybos ir ekstremalių situacijų ministerija (MČS) likvidavo visus gaisrus Chakasijoje, per kuriuos sudegė daugiau nei 1,2 tūkst. namų. Kol kas pateikiami skirtingi duomenys dėl žuvusiųjų skaičiaus. 

Iš pradžių MČS skelbė, kad žuvo 6 asmenys, daugiau nei 120 nukentėjo.

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija savo ruožtu pranešė apie 10 žuvusiųjų ir 483 nukentėjusiuosius, rašo newsru.com.

„Pagrindinės traumos – nudegimai ir apsinuodijimai smalkėmis“, - naujienų agentūrai „Interfaks“ pranešė Rusijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovė spaudai Anna Borodina. Regioninio katastrofų medicinos centro atstovai pranešė, kad, remiantis naujausiais duomenimis, per gaisrus Chakasijoje žuvo 14 asmenų.

„Situacija kontroliuojama, visą prajusią naktį MČS komanda gesino gaisrus. Visi gaisrai užgesinti“, - patvirtino valstybinis gaisrų priežiūros inspektorius Borisas Borzovas. Jo teigimu, visos MČS pajėgos lieka vietoje. „Vyksta stebėjimas, kad būtų išvengta gaisrų pasikartojimo. MČS pajėgos budi visą parą“, - informavo B. Borzovas.

Daugiau nei 2 tūkst. gyventojų neteko namų, o dauguma šių žmonių šiuo metu yra apsistoję pas giminaičius. „Šią dieną yra sudegę 1205 namai 38 gyvenvietėse. Šeši asmenys žuvo, 121 nukentėjo. Vienas iš jų, deja, vaikas“, - pranešė B. Borzovas. Taip pat jis informavo, kad MČS pajėgoms aktyviai padeda tiek savanoriai, tiek ir vietiniai gyventojai.

Naujausiais duomenimis gaisrai pasiglemžė 15 gyvybių, o dar daugiau nei 460 žmonių teko kreiptis pagalbos į medikus.

Užbaikalėje dega Rusijos gynybos ministerijos ginklų sandėlis

Rusijos Užbaikalės krašte, kur siaučia miškų gaisrai, užsiliepsnojo Rusijos gynybos ministerijos ginklų sandėlis, remdamasi šaltiniu be smulkesnių detalių skelbia „RIA Novosti“.

Tuo tarpu naujienų agentūrai TASS minėto regiono jėgos struktūrose nurodė, kad sandėlis užsidegė ne dėl miškų gaisrų, o dėl sausos žolės. Ugnis nuo žemės persimetė prie ginklų sandėlio, rašo newsru.com.

Agentūra patikslina, kad gaisras kilo Čitos rajono Lesnojaus gyvenvietėje. Svetainė chita.ru skelbia, kad miestelio gyventojai yra apimti panikos.

„Pirminiais duomenimis, netoli nuo Čitos miesto (maždaug už 60 km) dega sandėlis su granatomis ir šaunamaisiais ginklais“, - teigė šaltinis iš regiono teisėsaugos organų. Informacija apie gaisro mastą neskelbiama, gesinti liepsnas trukdo stiprus vėjas.

„Interfax“ žiniomis, Lesnojaus gyvenvietėje esančiame sandėlyje saugomos granatos vamzdiniams granatsvaidžiams ir signalinės raketos. Gyventojai įspėti dėl evakuacijos. „Gyventojai išsigandę. Tvyro panika. Žmonės išvažiuoja iš gyvenvietės“, - agentūrai sakė administracijos atstovai.

Leidinys „Zabmedia“ pažymi, kad gaisras kariniuose sandėliuose jau sukėlė sprogimus. „Ugnis nuo miškų gaisrų persimetė į karinių sandėlių teritoriją. Dėl to vienoje iš patalpų sprogo granatų saugykla. Šiuo metu vyksta masinė gyventojų evakuacija. Gyvenvietę tikrąja to žodžio prasme uždengė juoda dūmų siena“, - pasakojo liudininkas.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija neigia pranešimus, kad dega ginklų sandėliai. „Nėra jokių šaudmenų sprogimų“, - pareiškė karinės žinybos spaudos tarnybos atstovai. Jų teigimu, „sandėliavimo patalpų teritorija yra atitverta, užsiliepsnojimo pavojaus nėra“.

„Teritorijoje, kuri ribojasi su karinio dalinio sandėlių zona, ugniagesiai lokalizavo sausų atžalų gaisrą. Teritorija laistoma“, - sakė „Interfax“ šaltinis.

Į Lesnojaus gyvenvietę jau juda ugniagesių traukiniai, turintys užkirsti kelią ugnies plitimui. Į gyvenvietę taip pat pasiųsti gelbėtojai.