Tai šeštadienį žurnalistams pranešė Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas, kuriuo remiasi „RIA Novosti“.

Užsienio politikos žinybos atstovas pareiškė viltį, jog Pietų Korėjos specialiojo pasiuntinio vizitas į Maskvą, skirtas ir dviejų šalių diplomatinių santykių užmezgimo 25-osioms metinėms, prisidės prie tolesnės jų plėtros.

Kaip pažymi Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“, prezidentės Park Geun-hye sprendimas nevykti į iškilmes Maskvoje pašalino galimybę, kad ji susitiks su KLDR lyderiu Kim Jong-un, kuris priėmė kvietimą dalyvauti renginiuose, skirtuose pergalės prieš fašistinę Vokietiją 70-osioms metinėms.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, Rusijos kvietimo nepriėmė JAV prezidentas Barackas Obama, Lenkijos prezidentas Bronislaw Komorowski, Bulgarijos vadovas Rosenas Plevnelijevas, Europos Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas, Didžiosios Britanijos premjeras Deividas Kameronas, Lietuvos, Estijos ir Latvijos lyderiai.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel atsisakė atvykti į Maskvą gegužės 9-ąją, bet ketina atskristi į Rusijos sostinę gegužės 10-ąją ir kartu su RF prezidentu Vladimiru Putinu padėti gėlių ant Nežinomojo kareivio kapo prie Kremliaus sienos.