Pareigūnai sakė, kad šis incidentas tikriausiai gali būti įvardijamas kaip „teroro aktas“, ir ragino žiniasklaidos bendroves būti budrias, perspėdami, kad neatmetama tolesnio puolimo tikimybė.

Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as pareiškė: „Esama daug elementų, rodančių, kad teroristinis aktas“ buvo priežastis, dėl kurio liovėsi transliuoti Paryžiuje įsikūrusi televizija, kurios laidos transliuojamos visame pasaulyje.

Beveik visą ketvirtadienį kanalas buvo priverstas transliuoti vien iš anksto įrašytas laidas, o „TV5Monde“ vadovas Yves'as Bigot sakė, kad jiems smogusi kibernetinė ataka „neturi precedento televizijos istorijoje“.

„Kai dirbi televizijoje ... ir sužinai, kad 11 tavo kanalų išjungti – aišku, kad tai vienas baisiausių dalykų, galinčių tave ištikti“, – pabrėžė Y.Bigot.

„Jie (kompiuteriniai įsilaužėliai) galbūt siekė transliuoti savo pranešimą mūsų eteryje, o ne vien socialiniuose tinkluose bei mūsų tinklalapyje, – Y.Bigot vėliau sakė televizijai BFMTV. – Galbūt jie norėjo ... užgrobti mūsų eterį.“

Piktadariai „TV5Monde“ transliacijų ir jos socialinių tinklų kontrolę užgrobė vėlai trečiadienį.

Perėmę IT sistemos valdymą, jie sugebėjo kelioms valandoms išjungti televizijos kanalus.

Kibernetiniais džihadistais pasiskelbę veikėjai „TV5Monde“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat įkėlė dokumentų, kuriuose esą matomos operacijose prieš IS dalyvavusių Prancūzijos karių tapatybės kortelės ir jų artimųjų gyvenimo aprašymai. Taip pat buvo paskelbta grasinimų tiems kariams.

„Prancūzijos kariai, laikykitės atokiai nuo „Islamo valstybės“! Turite galimybę išgelbėti savo šeimas – pasinaudokite ja, – sakoma vienoje „TV5Monde“ paskyroje paskelbtoje žinutėje. – „Kibernetinis kalifatas“ (CyberCaliphate) tęsia savo kibernetinį džihadą prieš „Islamo valstybės“ priešus.“

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas sakė, kad šis incidentas yra „nepriimtinas puolimas prieš informacijos ir žodžio laisvę“, taip pat išreiškė „visišką solidarumą su redakcijos darbuotojais“.

Prancūzija priklauso JAV vadovaujamai karinei koalicijai, kurios aviacija atakuoja IS taikinius Sirijoje ir Irake, kur ta džihadistų grupuotė užgrobė dideles teritorijas ir paskelbė islamo „kalifatą“.

Daugiau negu 1,5 tūkst. Prancūzijos piliečiai išvyko kautis džihadistų pusėje Irake ir Sirijoje, kur jie sudaro beveik pusę europiečių kovotojų, rodo trečiadienį Prancūzijos Senato paskelbta ataskaita.